Actueel: agenda en nieuws

Nieuws vanuit Groningen en de agenda van de ideeënmakelaars vindt u hier. Soms zijn het onze eigen bijeenkomsten, maar ook heel vaak leuke, inspirerende meetings van onze partners. 

Heeft u ook nieuws of een item voor de agenda? Laat het ons weten!

 

 • Festival zoekt mooiste plekken van Appingedam, Delfzijl en Loppersum

  19 februari 2018

  Elk dorp en elk stukje landschap in de gemeente Loppersum, Appingedam en Delfzijl heeft een eigen gezicht en karakter. Voor het festival Terug naar het begin, dat dit jaar haar tienjarige lustrum viert, is sociaal geograaf Mark Sekuur op zoek naar bijzondere en betekenisvolle plekken in deze gemeenten.

  Verder lezen
 • Het Loket Leefbaarheid, de bodem is in zicht.

  11 januari 2018

  Het Loket Leefbaarheid ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied. Inwoners van negen gemeenten in Noordoost-Groningen kunnen bij het digitale loket een bijdrage aanvragen voor plannen die de leefbaarheid in hun dorp vergroten. Dit zijn de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum. Na meer dan 1500 aanvragen behandeld te hebben moeten we helaas mededelen dat de bodem van het Loket Leefbaarheid eerder dan gepland in zicht is.

  Verder lezen
 • VrijwilligersGroningen.nl heeft een vernieuwde website!

  2 januari 2018

  Voor veel initiatieven zijn vele handen nodig. Vaak zijn die al aanwezig bij de betrokken initiatiefnemers, maar soms wil een initiatief groeien of is er behoefte aan iemand met specifieke passie of kennis. In dat geval kan een initiatief gebruik maken van www.vrijwilligersgroningen.nl. Sinds kort is de site volledig vernieuwd en is ze ook bruikbaar op de tablet en telefoon.

  Verder lezen
 • Veelzijdig, verfrissend en een recordaantal bezoekers, Jubileumeditie Let's Gro

  14 november 2017

  Lees hier het verslag en bekijk de foto's op de website.

  Verder lezen
 • Subsidie Bewonersinitiatieven Zorg

  31 oktober 2017

  Hebt u als inwoner of groep inwoners een kleinschalig initiatief dat de zorg in de provincie verbetert? Een initiatief dat mensen in staat stelt de zorg voor elkaar goed op te pakken? Dan kan u wellicht gebruik maken van deze subsidie.

  Verder lezen
De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie