Actueel: agenda en nieuws

Nieuws vanuit Groningen en de agenda van de ideeënmakelaars vindt u hier. Soms zijn het onze eigen bijeenkomsten, maar ook heel vaak leuke, inspirerende meetings van onze partners. 

Heeft u ook nieuws of een item voor de agenda? Laat het ons weten!

 

 • Actie Marathon Noordlaren

  • Waar: IJsbaan Noordlaren
  • Locatie: IJsbaan Noordlaren
  • Wanneer: 14 april 2018
  • Tijdstip: 16 00 tot 16 00

  Ten bate van crowdfunding om de Rieshoek te kunnen aanschaffen voor het dorp.

  Verder lezen
 • Let's Gro Magazine is uit

  26 februari 2018

  Teruglezen over de toekomst van Groningen. Ja het klinkt een beetje gek, maar dat is natuurlijk wel wat we doen met het Let’s Gro magazine. En je kunt het nu doen! Lekker bladeren en plaatjes kijken. Vele mensen hebben meegewerkt aan het magazine waardoor het weer een dwarsdoorsnede is geworden van wat het festival heeft gebracht in 2016. Columns, verhalen van initiatiefnemers, observaties van trainees van de Gemeente Groningen, successen en minder grote successen. Het staat er allemaal in. Binnenkort vind je het magazine op diverse plaatsen in de stad, maar je kunt het nu alvast online doorbladeren!

  Verder lezen
 • Donatie op Locatie VSB Fonds

  26 februari 2018

  Elke laatste donderdag van de maand gaan onze adviseurs het land in om te spreken met mensen die een initiatief hebben dat lokale of regionale impact heeft. We noemen dit ‘Donatie op Locatie’.

  Verder lezen
 • VPRO Meetup over Jos de Blok in Groningen

  26 februari 2018

  Burgers beginnen zich te roeren. Tijd dus om de Tegenlicht uitzending van Jos de Blok aan te grijpen en een Vpro Meetup te organiseren. Gewoon tijd om weer eens met elkaar in gesprek te gaan over al deze nieuwe ontwikkelingen.

  Verder lezen
 • Festival zoekt mooiste plekken van Appingedam, Delfzijl en Loppersum

  19 februari 2018

  Elk dorp en elk stukje landschap in de gemeente Loppersum, Appingedam en Delfzijl heeft een eigen gezicht en karakter. Voor het festival Terug naar het begin, dat dit jaar haar tienjarige lustrum viert, is sociaal geograaf Mark Sekuur op zoek naar bijzondere en betekenisvolle plekken in deze gemeenten.

  Verder lezen
De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie