Conferentie burgernabijheid & bewonersinitiatieven (Oost- en Midden-Groningen)

  • Waar: MFC van Noordbroek, Schoolstraat 2
  • Locatie: Noordbroek
  • Wanneer: 22 september 2016
  • Tijdstip: 19 00 tot 22 00

Mensen nemen veel initiatieven voor het eigen dorp, buurt of wijk. Dat wordt steeds meer van hen verwacht en vraagt van bewoners(organisaties) duidelijk een andere rol en andere vaardigheden dan voorheen. Veel initiatieven, of ze nu van onderop ontstaan of niet, krijgen te maken met de gemeente.

Als de gemeente aansluit bij wat er speelt in de samenleving, ruimte maakt voor goede initiatieven en pas als het echt moet regels toepast (bijvoorbeeld omdat dat voor iedereen veiliger is, of moet van de regering) dan kun je als bewoners veel voor elkaar krijgen. Het vraagt om een andere instelling en werkwijze van ambtenaren, bestuurders en bewoners! Dit zal, als de gemeentes straks veel groter worden, zelfs meer dan noodzakelijk zijn.

Wat heb je als bewoners eigenlijk nodig van de overheid? En wat willen en kunnen bewoners aan initiatieven op zich nemen binnen hun leefgemeenschap en –omgeving? Sluit dat op elkaar aan? Dit is het onderwerp van gesprek op deze conferentie.

Op donderdag 22 september 2016 nodigen Vereniging van Groninger Gemeenten, CMO STAMM en Groninger Dorpen u van harte uit om inspiratie en ideeën op te doen over hoe dorpen en gemeenten samen nog beter de vruchten leren te plukken van bewonersinitiatieven in dorpen en samen kunnen werken aan een leefbare samenleving.

Uitgenodigd zijn initiatiefnemers uit dorpen en bestuurders, raadsleden en ambtenaren van gemeenten uit Oost- en Midden-Groningen.

Bert Mulder, schrijver van het boek ‘Help! Mijn gemeente verdwijnt!’ verzorgt de aftrap. Hij bekijkt de toekomst van gemeenten vanuit een verrassende invalshoek. Daarnaast krijgt u binnen het programma relevante informatie aangeboden en worden praktische leerervaringen van bewoners en gemeenten met u gedeeld. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De avond duurt tot 22.00 uur.

 

Ga naar de website van Groninger Dorpen om  het programma te bekijken en u aan te melden. Via deze link komt u bij het aanmeldingsformulier en programma.

 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie