De Luisterboot is opzoek naar verhalen!

Wilt u de Luisterboot uw verhaal vertellen over de veerkrachtige en daadkrachtige Groninger?

Over een paar maanden gaan we namelijk met een boot door het Groningse land varen. Op de boot luisteren bewoners naar elkaars verhaal en ontwikkelen samen initiatieven om het Groningse land mee te versterken. Dit project, dat de Luisterboot heet, ondersteunt bewoners in het ondernemen van gedurfde initiatieven voor een leefbaar en toekomstbestendig Groningen. Voor het opstarten van de Luisterboot willen we weten welke verhalen er leven en hoe bewoners met de aardbevingen en krimp omgaan.

De Luisterboot is een project van de Groninger Bodem Beweging met de Rijksuniversiteit Groningen, Perspectivity, CMO Stamm, Pentascope en CBK. Studenten van de universiteit verzamelen deze verhalen voor het vak ruimtelijke informatiekunde met behulp van de verzameltool Sprockler. Voor het vak zullen studenten objectieve informatie over de aardbevingen en krimp vergelijken met de belevingservaring van bewoners.

Als een student u mag benaderen voor het luisteren naar uw verhaal (aan huis of telefonisch, wat u wilt) dan kunt u zich aanmelden bij Jessica de Boer: ja@jessicadeboer.com.

U kunt uw verhaal ook online delen via deze link via  deze website

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie