De Marne steunt bewonersinitiatieven Onderlinge hulp

Inwoners van De Marne kunnen initiatieven indienen voor het organiseren van onderlinge hulp in de straat, wijk of dorp. Als u een voorstel heeft voor onderlinge hulp in straat of dorp, en u dient het in voor 1 oktober 2016, maakt u kans op een geldbedrag. De drie beste ideeën worden beloond met € 3.000,--. Alle andere goede initiatieven zijn € 500,- waard. Inwoners van De Marne kunnen bij de gemeente aankloppen voor advies, ondersteuning en/of een financiële bijdrage. Het kan een nieuw idee zijn, maar het kan ook gaan om een al bestaand initiatief dat een nieuwe impuls kan gebruiken. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners omzien naar elkaar, vandaar dat zij dit wil ondersteunen.

Onderlinge hulp en  "omzien naar elkaar" mag u breed vertalen. Het kan bijvoorbeeld gaan om initiatieven op het gebied van vervoer, boodschappen doen, hulp bij administratie, (informele) zorg of begeleiding van kinderen. Ook de  kosten voor bijvoorbeeld het oprichten van een (zorg-) coöperatie komen voor vergoeding in aanmerking.

Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar m.vanderveen@demarne.nl of s.reinders@demarne.nl  of bel: (0595) 57 55 00.

Kijk voor meer informatie op de website van gemeente de Marne. 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie