De prijswinnaars van De Vonk van Slochteren

Het Slochter Blôde Vout'n PaadRondom Piccardt en Deel-moestuin De Ruitenvelder Froombosch zijn de winnaars van De Vonk van Slochteren! Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 15 januari. Deze drie initiatieven kregen van de inwoners de meeste stemmen. Zij winnen allemaal een bedrag van 5.000 euro om hun idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Via De Vonk van Slochteren wilde de gemeente inwoners stimuleren zich in te zetten voor een betere en leukere leefomgeving in hun dorp of wijk. Samen zijn we verantwoordelijk voor een prettige leefomgeving. Burgerparticipatie is één van de speerpunten van het gemeentebestuur van Slochteren. Daarom ondersteunt de gemeente ook alle andere ingediende initiatieven bij de uitvoering van de ingezonden ideeën. Er wordt samen gekeken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld financiering via fondsen. 


In de gehele maand oktober 2015 konden inwoners van de gemeente Slochteren hun ideeën indienen voor De Vonk van Slochteren. Er werden maar liefst 30 ideeën ingediend. De jury nomineerde op 2 november 10 van deze ideeën. De inzendingen zijn beoordeeld op onder andere haalbaarheid, vernieuwing en of het bijdraagt aan een betere en leukere leefomgeving. Vanaf 7 december tot 4 januari hebben de inwoners hun stem kunnen uitbrengen. In totaal zijn er 1671 stemmen uitgebracht.

De Vonk van Slochteren wordt ondersteund door gemeente Slochteren, CMO STAMM, Spectrum,VSBfonds en ZonMW. 

 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie