Donderdag 9 februari: Fondsendag!

Donderdag 9 februari: Fondsendag!

Twee keer per jaar organiseert Nationaal Programma Groningen samen met Ideeënbank Groningen de Fondsendag om bewoners verder op weg te helpen met hun idee of project.

De komende editie is op donderdag 9 februari 2023. Deze Fondsendag vindt voor het eerst live op locatie plaats. Hieronder meer info.

Datum

Tijd

Adres

Aanmelden

Donderdag 9 februari 2023

17.00 – 21.00 uur

CMO STAMM.
Laan Corpus Den Hoorn 100 in Groningen

Aanmelden kan in januari 2023, zie ook hieronder bij deelnemen.

 

*Kom je met de auto? Toets dan Laan Corpus Den Hoorn 98 (Stadjershal Groningen) in voor de juiste route. Veel routeplanners geven een verkeerde route aan. CMO STAMM bevindt zich op de tweede verdieping in het pand van Vos Interieur. Dit pand heeft een eigen op- en afrit (36, RING-West). Toegang is mogelijk via de lift aan de buitenzijde links van het gebouw. Parkeren kan gratis onder het gebouw.

Hoe werkt het?

Tijdens de Fondsendag presenteer jij je idee aan verschillende adviseurs en fondsen. Zij kunnen je helpen bij het verder ontwikkelen van je plan of het zoeken naar financieringsmogelijkheden.

Let op: de Fondsendag vindt plaats om advies te krijgen en contact te leggen met fondsen, niet om direct een aanvraag te doen.

Fondsenmarkt: in gesprek over je idee

Je kunt deze dag langs stands op de fondsenmarkt. Op de markt staan verschillende fondsen en adviseurs. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, één-op-één advies te krijgen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Ook als je plan nog niet helemaal uitgewerkt is, adviseren zij je graag over de financiering ervan.

Pitch je idee

Daarnaast is er ruimte om op een afgesproken tijdstip een pitch te doen. Je krijgt vijf minuten de tijd om jouw idee of project toe te lichten, oftewel te pitchen. Korter mag ook. Je levert hiervoor van te voren je projectbeschrijving aan, zodat de adviseurs en fondsen zich alvast voor kunnen bereiden. Na jouw presentatie zijn er nog vijf minuten waarin de adviseurs, fondsen en andere deelnemers advies kunnen geven. Er is ruimte voor 12 pitches. Aanmelden hiervoor kan vanaf de tweede week van januari.

Workshops

Komende editie krijg je ook de gelegenheid om één van de onderstaande workshops te volgen. De workshops vinden op hetzelfde moment plaats. Aanmelden kan bij binnenkomst op de Fondsendag.

Fondsenwerving
Project opzetten
Project voortzetten

Deelnemen?

De Fondsendag wordt jaarlijks twee keer georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats op 9 februari 2023. Inschrijven kan vanaf de tweede week van januari. Heb je interesse en wil je graag op de hoogte blijven over het aanmelden? Stuur ons dan een mail. Dan mailen we je zodra aanmelden mogelijk is. Neem ook voor meer informatie gerust contact met het Nationaal Programma Groningen op via info@nationaalprogrammagroningen.nl of 050 752 75 28.

Nationaal Programma Groningen en Ideeënbank Groningen organiseren de Fondsendag in samenwerking met zes Groningse adviseurs: KNHM, Huis voor de Sport Groningen, Grobusiness, Programma Energie Participatie, Groninger Dorpen en het KultuurLoket.

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie