Fondsendag 2021

Ideeënbank Groningen en Nationaal Programma Groningen organiseren op donderdag 23 september een online Fondsenmiddag. Alle Groningers met een goed idee dat bijdraagt aan de toekomst van de provincie krijgen de gelegenheid om deze middag hun idee aan adviseurs, regionale én landelijke fondsen te presenteren. Zij kijken of het idee kansrijk is, geven tips en helpen op weg.

Adviseurs van bijvoorbeeld Groninger Dorpen, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, CMO-STAMM en GroBusiness helpen initiatiefnemers bij het verder ontwikkelen van hun plannen of het zoeken naar financieringsmogelijkheden. Regionale en landelijke fondsen zijn aanwezig bij pitches die voor hun kansrijk kunnen zijn.

Ook als een plan nog niet helemaal uitgewerkt is krijgen deelnemers tips voor de financiering van hun idee. In een online pitch van vijf minuten lichten Groningers hun idee of project toe, waarop adviseurs en fondsen reageren. De organisatoren nemen na afloop contact op met de initiatiefnemers om eventuele vragen te beantwoorden en contactgegevens te delen. Aanmelden kan vóór maandag 13 september. Hier vind je ook meer informatie over de dag zelf en het aanmelden. Er is in totaal ruimte voor dertig pitches. 

Programmadirecteur van het Nationaal Programma Siem Jansen verteld alles over het hoe en waarom van de Fondsendag op Radio Noord. Luister het hier terug.

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie