Kom naar het We Doen het Samen Festival!

Hoe vaak spreek je verschillende bewonersinitiatieven? Wat doe je om hen te ondersteunen? En hoe vaak krijg je de kans om met (mede)bestuurders, beleidsmakers of wijkwerkers hierover van gedachten te wisselen?  
 
Heb je interesse in de beweging van bewonersinitiatieven?Kom dan naar dé ontmoeting met actieve bewoners: het We Doen Het Samen! Festival op 13 april in Amersfoort. Dé plek om een hele dag kennis en inspiratie op te doen, bewonersinitiatieven te ontmoeten en nieuwe verbindingen aan te gaan. Meerdere beleidsmakers, bestuurders en diverse buurtverbinders zijn dit jaar van de partij, want we hebben een speciale boodschap. 

Dit jaar is het We Doen Het Samen! Festival op zaterdag 13 april in de Prodentfabriek in Amersfoort. Het is het grootste landelijke evenement voor bewonersinitiatieven met een opkomst van minstens 600 bezoekers. Actieve bewoners én beleidsmakers komen hier samen. Op deze dag vieren we de belangrijke bijdrage van bewonersinitiatieven aan een leefbaar Nederland. 

Een groeiende beweging  

Primeur dit jaar is de lancering van een nieuw actieprogramma voor lokale gemeenschappen. Katalys is één van de trekkers, samen met zeven andere landelijke organisaties. We doen namens bewonersinitiatieven een oproep aan overheid en politiek: Wij zijn hier! Zoek ons op, werk met ons samen, geef ons ruimte.  

 Je vindt ons op het Buurtplein 

We zien je graag bij onze Katalys marktkraam op het Buurtplein. Hier kun je mooie initiatieven ontmoeten en met onze adviseurs praten om meer te weten te komen over onze adviesdiensten - mede door deskundige vrijwilligers - en financieringen. Je vindt er ook verschillende fondsen en organisaties. Heb je zelf vragen over een bewonersinitiatief waar jij van weet of mee samenwerkt? Die kun je hier aan ons stellen. Wie weet kunnen we je direct verder brengen. Om 14.30 uur treffen we elkaar bij het hoofdpodium. Hier maken we in een spetterende finale de landelijke winnaar van Kern met Pit 2023 bekend. Welke provincie heeft het beste bewonersinitiatief van 2023 en wint de felbegeerde Gouden Pit? Mis het niet! 

 Bestel snel je kaarten voor het festival 

Toegangskaarten voor professionals zijn € 50,- per stuk (voor initiatiefnemers € 12,50 per stuk). Dit is inclusief consumptiemunten voor een hapje en een drankje. Heb je interesse? Bestel je toegangskaart via dit formulier.  Let op - neem je iemand mee? Bestel dan nóg een toegangskaart voor diegene in hetzelfde formulier met een eigen e-mailadres. Iedere festivalbezoeker krijgt namelijk een persoonlijke toegangskaart. 

 We verheugen ons erop je te mogen ontvangen op 13 april! 

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@katalys.nl 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie