Net wakker – Netwerken 14 maart ‘‘Verzilver de kansen van vergrijzing en krimp’’

  • Waar: Lavendelheide 4 Drachten
  • Locatie: Van der Valk Hotel Drachten
  • Wanneer: 14 maart 2017
  • Tijdstip: 07 15 tot 08 45

Succesvol zaken doen? Dat doe je in de stad, in een omgeving die bruist en waar de economie floreert – en niet in gebieden met krimp, toch? Dat hoeft niet zo te zijn. Krimpregio’s kunnen namelijk heel interessant zijn met tal van kansen. Er zijn bijvoorbeeld positieve resultaten als het gaat om het aantal nieuwe bedrijven dat start, maar ook het effect dat lokale bedrijven hebben op de gemeenschap.

Op 14 maart aanstaande is de 2e editie van ‘Net wakker – Net werken’.. Dit keer gaat het over de economische kansen in gebieden met bevolkingsdaling en de kansen voor ondernemers juist in vergrijzende regio’s. Elles Bulder, lector Krimp en Leefomgeving, verzorgt de inleiding. Daarnaast is Elles ook ervaringsdeskundige en heeft ze haar eigen onderneming gevestigd in een krimpregio.

Aan de hand van deze inleiding zullen we verder op het thema ingaan.aanwezigen. Daarnaast is er ook tijd om te netwerken en om je voor te stellen aan de andere ondernemers. Gezien het karakter van de bijeenkomst zijn er 30 plaatsen beschikbaar. Leden van MKB Noord, relaties van Flynth en het Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland hebben voorrang bij de inschrijving.
________________________________________
Het programma
7.15 Ontvangst
7.30 opening door MKB Noord
7.35 korte voorstel ronde door de aanwezigen aan de ontbijttafel
7.45 inleiding door Elles Bulder
8.30 discussie en vragen
8.45 afsluiting door Flynth
________________________________________
Locatie
Van der Valk Hotel Drachten
Lavendelheide 4 – 9202 PD DRACHTEN
________________________________________
Aanmelden 
Deelname voor leden van MKB Noord, klanten van Flynth en relaties van het kennisnetwerk is kosteloos. Ben je geen lid of klant dan betaalt je €40,-. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met een routebeschrijving.Let op: Voor dit netwerkontbijt zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Aanmelden kan via de website van het MKB.

 

elles bulder

Elles Bulder is lector Krimp & Leefomgeving. Haar onderzoek richt zich op de gevolgen van de demografische transitie (bevolkingsdaling, ontgroe
ning, (dubbele) vergrijzing en de huishoudens-verdunning) voor de leefomgeving in Noord-Nederland. De gevolgen van deze transities zijn voelbaar op heel verschillende terreinen, terwijl ze in de afzonderlijke regio’s ook vaak in een streekeigen context plaatsvinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de extra bedreiging van de leefbaarheid in Noord-Groningen door de aardbevingen die daar plaatsvinden, of de structurele werkloosheid in andere regio’s.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Flynth

flyn

 

en

flynth

 

 

 

 

 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie