Nieuw leven in stad en dorp

  • Waar: Groningen
  • Locatie: Groningen
  • Wanneer: 19 oktober 2017
  • Tijdstip: 12 00 tot 19 00

 

‘Nieuw leven in stad en dorp’ is hét event over vernieuwende initiatieven die het leven in stad en dorp (nog) aangenamer maken. Om 12.00 uur start de Roege Rally langs creatieve en innovatieve projecten in Friesland en Groningen. Aansluitend om 16.30 uur start het mini-symposium waarbij toonaangevende Noorderlingen dieper ingaan op het onderwerp. Kom 19 oktober naar Tuin in de Stad in Groningen. Laat je inspireren en meng je in het gesprek!

12.00 uur: Roege Rally
Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Creatieve initiatieven die van een nood een deugd maken. Zo gaat de Noorderling om met uitdagingen die hij op zijn pad vindt. Dat levert mooie projecten op en daar scheuren wij tijdens de Roege Rally langs! De start is om 12.00 uur bij Tuin in de Stad in Groningen. We sturen je op pad met een picknickmand en coördinaten. Als je flink doorrijdt ben je om 16.30 uur weer terug. Meld je hier aan! Individueel of als team met je collega’s.

16.30 uur: Mini-symposium
Ook het symposium is bij Tuin in de Stad. We starten om 16.30 uur als de teams van de Roege Rally net vol verhalen en indrukken zijn gefinisht. Tijdens het symposium worden de ervaringen uitgewisseld en gaan we dieper in op het onderwerp ‘Nieuw leven in stad en dorp’. Enno Zuidema is gespreksleider, als stedenbouwkundige kent hij de opgaven in het Noorden en de partijen die hier samen de schouders onder (zouden moeten) zetten. Samen met Buro Bries en Maartje ter Veen deelt hij zijn ervaringen. Zij zijn benieuwd: wat betekent ‘nieuw leven in stad en dorp’ voor jou? Moet je dit stimuleren, of laten gebeuren?
18.30 uur: Samen eten bij Tuin in de Stad, een primeur!
Frans Kerver van Tuin in de stad is vandaag onze gastheer. Hij brengt samen met zijn initiatief nieuw leven in de stad Groningen. Frans serveert samen met zijn team een traditioneel Syrisch gerecht.
Leuk weetje: met het symposium hebben we de primeur van het nieuwe buurthuis op de nieuwe locatie van Tuin in de stad in het Westpark! Frans geeft met veel plezier een rondleiding.

 

Kom je ook? Meld je hier aan
Wil je kennis opdoen en mee praten over Nieuw leven in dorp en stad? Meld je dan hier aan voor het mini-symposium. Scheur je ook graag mee met de rally om vooraf inspiratie op te doen bij vernieuwende projecten? Geef je dan ook op voor de Roege Rally.

Het mini-symposium (inclusief diner) kost EUR 10,-- voor FANs en EUR 20,-- voor niet-FANs. Doe je ook mee aan de rally? Dan kost dit voor FANs EUR 40,-- en voor niet-FANs EUR 80,-- (prijzen incl. BTW)

 

 

 

 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie