Noorderpoort Meezingfestival Valentijnsconcert

  • Waar: Stadskanaal
  • Locatie: Sportparklaan 5
  • Wanneer: 14 februari 2016
  • Tijdstip: 13 00 tot 19 15

Wat is er zo bijzonder aan de uitvoering op 14 februari? Leerlingen van het Noorderpoort en andere middelbare scholen uit de hele regio worden -samen met muziekliefhebbers en deelnemers van allerhande koren- in de gelegenheid gesteld om mee te zingen in een echt koor. Dit zal zeker geen gewone uitvoering zijn….. De klassieke muziek van Mozart zal afgewisseld worden met Afrikaanse klanken en musicalmelodieën. Tijdens het concert zal de bekende groep Jambo Afrika zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Waren de uitvoeringen van de Carmina Burana (Noorderpoort Meezingfestival 2012) en de Messiah (Noorderpoort Meezingfestival 2014) al indrukwekkend, het gevoel van “er-midden-in-zitten-en-zelf-meedoen” zal deze keer overweldigend zijn. Het gaat namelijk niet alleen om de muziek. De leerlingen hebben deze keer ook een groot aandeel gehad in de organisatie. Alles staat in het teken van Valentijnsdag. Zo is er in het programma ruimte gemaakt voor eigen gedichten van de leerlingen en worden er zelfgemaakte lekkernijen geserveerd. Iedereen wordt op enthousiaste wijze uitgedaagd.

Waarom organiseert stichting Musa –in samenwerking met het Noorderpoort- dit evenement? Omdat de wereld groter is dan je huis, je vriendenkring, je stad en je land. Geniet ervan! Ons zogenaamde participatieconcert wil niet alleen een participatie, een samenwerking laten zien tussen de artiesten, het orkest, het koor en het publiek.

Programma:

• Openingsritueel Jambo Afrika (het danken van de voorouders)

1. Die Zauberflöte (Mozart): Ouverture

2. Jambo Afrika (interactief)

3. Gedichten, Ave Verum (Mozart)

4. Andrew Lloyd Webber in concert (musicalmelodieën)

5. Gedichten, Ave Verum (Mozart)

 6. Jambo Afrika (interactief)

7. Die Zauberflöte (Mozart): slotkoor

• Nkosi Sikele ‘iAfrika

 

Meedoen?

Dit betekent: ’s middags oefenen (vanaf één uur) en aan het eind van de dag meezingen in een echt  koor, begeleid door een groot symfonieorkest! Vul het formulier in en meld je aan.

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie