Onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen

De Korenbloem helpt mensen bij het tuinieren met visie. Veel mensen vinden het leuk om zelf plannen te maken voor hun tuin. Vaak blijkt het maken van een tuinontwerp lastiger dan verwacht. De missie van de Korenbloem is om de meerwaarde van groen onder de aandacht te brengen.

 

TV serie Tegels eruit, tuin erin

Dinsdag 10 mei start de Korenbloem met de 2e Tv Serie Tegels eruit, tuin erin. Vijf tuineigenaren hebben zich aangemeld met een tuin van maximaal 35 m2 die voor meer dan 80% betegeld is. Een hele uitdaging om zo’n grijze tuin in een groene tuin te veranderen en de eigenaren aan te zetten tot tuinieren. Vanaf juni wordt de TV serie uitgezonden via de Groninger stadzender OOG TV.

Op de website van de Korenbloem vind je de uitzendingen van 2015.

 

Cusus Natuurrijk Tuinieren

Op donderdag 12 mei was de 3e bijeenkomst van de cursus Natuurrijk tuinieren met het thema grond en bodem. Een goed bodemleven is essentieel voor gezonde planten. De bodem bepaalt het succes van je tuin. Roer de grond niet te veel maar bedek de bodem met bodembedekkers waardoor je minder hoeft te wieden en de bodem minder snel uitdroogt! Kijk voor de inhoud van de cursus op de website van de Korenbloem.

 

 

Rixt Langeveld – van Gosliga

De Korenbloem tuinen met visie

I: www.dekorenbloemtuinen.nl

E: info@dekorenbloemtuinen.nl

M: 06 13256244

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie