Stadsbus Veendam overgenomen door vrijwilligers

Op donderdag 10 december werden de sleutels van de stadsbus Veendam officieel overgedragen aan de Stichting Stadsbus Veendam. De stichting neemt met ingang van 14 december 2015 de dienstregeling over van het OV-bureau. 

In de gemeente Veendam rijdt al een aantal jaren de Stadsbus (lijn 271). Vanwege bezuinigingen heeft het OV-bureau Groningen Drenthe besloten om het stadsvervoer eind 2015 te beëindigen. De gemeente Veendam heeft samen met het OV-bureau, Stichting Compaen en vrijwilligersorganisaties een werkgroep opgestart. Het doel van deze werkgroep was het in stand houden van de dienst en de stadsbus met behulp van vrijwilligers te laten rijden. Na een wervingscampagne zijn voldoende chauffeurs gevonden. Ook is de Stichting Stadsbus Veendam opgericht. De bus wordt beschikbaar gesteld door het OV-bureau, maar chauffeurs van de Stadsbus Veendam (lijn 510) zijn vrijwilligers.

In de eerste weken van de nieuwe dienst zijn er verschillende acties georganiseerd samen met de bedrijven in Veendam. Op verschillende locaties krijgen gebruikers van de stadsbus korting, op vertoon van een kaartje van de stadsbus.

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie