Toukomst: Krachten bundelen voor Groningen

Hoe zie jij de toekomst van Groningen in 2040? Toukomst gaat op zoek naar grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën die Groningen vooruit helpen. Wat hebben we nodig om ook in de toekomst gelukkig te kunnen wonen, werken en leven in onze provincie?

Groningers die een goed idee hebben voor de toekomst van Groningen kunnen dit insturen op de nieuwe website Toukomst.nl. Daarnaast gaat er ook een team op pad in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool Groningen om ideeën op te halen tijdens de Toukomsttour. Nationaal Programma Groningen gaat de ideeën bundelen die elkaar versterken en samen met indieners uitwerken in projecten. Vervolgens bepalen Groningers met elkaar welke projecten worden gekozen.

Wat is Toukomst?

Toukomst is een initiatief van Nationaal Programma Groningen samen met West 8 en organisaties uit de provincie Groningen. Het is bedoeld voor grote projecten voor de toekomst van Groningen, zoals het versterken van de economie en de leefbaarheid. Voor de uitvoering van de projecten die Toukomst oplevert, is bijna 100 miljoen euro beschikbaar. Tot en met 31 maart 2020 kun je hier je idee opsturen.

Past jouw idee misschien niet helemaal binnen Toukomst? Of ben je al bezig met een project wat alleen nog een duwtje in de juiste richting nodig heeft? Neem contact met ons op!

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie