Gratis training op vrijdag 12 januari 2024

Dit is een training van 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

De volgende onderdelen komen tijdens de training aan bod:

- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie 

-taken van de VCP

-meldingen behandelen

-oefenen van gesprekstechnieken

-zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

De dag wordt afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Op sommige van onze locaties is geen lunch verkrijgbaar, dus neem zelf je lunch mee! Koffie, thee en water krijg je uiteraard van ons!

Voor deze training is het belangrijk dat je je aanmeldt via de website van het Platform Vrijwillige Inzet (NOV), via onderstaande link. De knop is zichtbaar als je bent ingelogd. Heb je nog geen inlog dan moet je even een account aanmaken, dit is een kwestie van 30 sec. Na je aanmelding ontvang je een mail met de adresgegevens van de locatie.  De training wordt in samenwerking gegeven met ZwolleDoet! Wil je eerst meer info mail dan naar p.hoekstra@nov.nl 

Training Vertrouwenscontactpersoon 1 dag in Zwolle - GRATIS | NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie