Kijk hier de webinars over financiën en Social Media terug!

Kennisreeks - Webinars

In de provincie Groningen bestaan veel initiatieven om de wereld leuker, mooier en beter te maken. Maar hoe houd je vol en ontwikkel je door na de opstartfase of doordat alles opeens stilligt door het coronavirus? We hebben webinars gegeven over thema's die passen bij het verduurzamen van initiatieven zodat deze door kunnen blijven gaan, ook als het even tegenzit. Gemist? Hieronder hebben we de webinars verzameld om terug te kijken.

Financiering en Verdienmodellen

Wat is een goed verdienmodel om een initiatief te verduurzamen? En hoe kun je fondsen meer en beter benutten? In deze webinar geeft ideeënmakelaar en adviseur van CMO STAMM Marcel Endendijk tips over het financieren van een initiatief. En beleidsmedewerker Epko de Vries vertelt over de subsidiemogelijkheden van Provincie Groningen. 

Bekijk de webinar: Financiering & Verdienmodellen

Sociale Media & Communicatie  

Er zijn een miljoen redenen om aan de slag te gaan met sociale media voor jouw idee of initiatief. Bijvoorbeeld voor meer naamsbekendheid, het werven van vrijwilligers, voortgang laten zien van het initiatief, of om reclame te maken voor een evenement. Maar hoe doe je dit op een goede manier zonder dat het teveel tijd kost? Welke soorten sociale mediakanalen zijn geschikt voor welke doelgroep? En hoe maak je goed bericht dat veel wordt geliket en gedeeld?Ideeënmakelaar Yke Wijnker laat zien hoe zij gratis tools gebruikt zoals Canva om mooie afbeeldingen te maken zodat berichten goed opvallen, en geeft tips over hoe je met een beetje extra moeite meer mensen kunt bereiken. 

Bekijk de webinar: Sociale Media & Communicatie

Vrijwilligers 

Het vinden en binden van vrijwilligers kan een behoorlijke klus zijn. Hoe zorg je ervoor dat mensen enthousiast worden om bij te dragen aan jouw initiatief? En hoe blijven ze betrokken? Ideeënmakelaar en adviseur/onderzoeker Iris Holman vertelt over verschillende manieren dat vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd en hoe je daarop kunt inspelen.

Bekijk de webinar: Vinden en Binden van Vrijwilligers

Meer weten?

We inspireren je met onze ideeën en delen onze kennis graag met jullie. Heb je nog vragen naar aanleiding van het kijken van de webinars? Of heb je misschien zelf een goede tip voor andere initiatieven en organisaties en wil je die graag met ons delen? Neem dan contact met ons op via info@ideeënbank of via het contactformulier op onze website. 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie