Vrijwilligersprijs Groningen 2021

Al sinds 2000 organiseert CMO STAMM de Provinciale Vrijwilligersprijs samen met en voor de provincie Groningen. Ook dit jaar reiken we hem weer uit! Ken je een organisatie die in het zonnetje gezet mag worden? Meld deze vooral voor 30 september a.s. aan.

Je komt in aanmerking als jouw organisatie/initiatief actief is in de provincie Groningen, een voorbeeld is voor andere organisaties, vernieuwend is, een bijzondere prestatie geleverd heeft en past binnen één van de volgende categoriën:

  • Cultuur: Vrijwilligers dragen met hun inzet bij aan het versterken van de cultuursector in Groningen. Denk hierbij aan erfgoed, klassieke muziek, literatuur, film of nieuwe vormen van kunst en cultuur.
  • Zorg: De vrijwilligers van deze organisaties ondersteunen zieken, mensen met een beperking, ouderen of mantelzorgers in zorginstellingen of bij mensen thuis.
  • Leefbaarheid: Binnen deze organisaties zetten vrijwilligers zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het wonen, werken en leven in wijken en dorpen.
  • Jeugd: In deze categorie gaat het om de inzet van jonge vrijwilligers tot 25 jaar. Het soort vrijwilligerswerk kan op alle terreinen plaatsvinden.
  • Sport: De vrijwilligers van deze sportorganisaties leveren op een eigenwijze of bijzondere manier een bijdrage aan hun club.

 “Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstaan contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie. Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties- of initiatieven.” aldus Tjeerd van Dekken, gedeputeerde Leefbaarheid, Arbeidsmarkt & Milieu Provincie Groningen.

Voor vragen of informatie kun je contact opnemen met CMO STAMM:

Simone Barends: 06 460 784 44 | s.barends@cmostamm.nl

Dushenka van Kooten: 06 518 570 78 | d.vankooten@cmostamm.n

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie