Welkom Winkel voor vluchtelingen geopend in Stad

Stadjers en Ommelanders kunnen kleding voor vluchtelingen brengen naar de inbrengwinkel aan de Neutronstraat 7-10 in Groningen. Dat zal vervolgens gereed gemaakt worden voor vluchtelingen die het kunnen afhalen in de uitgiftewinkel aan de Sylviuslaan 2. Beide vestigingen maken deel uit van de Welkom Winkel die dinsdag 3 november officieel wordt geopend door wethouder Roeland van der Schaaf. Via de website www.hulpvoorvluchtelingen.nl en de sociale media van het Rode Kruis wordt aangegeven waar op dit moment behoefte aan is.

Peter de Winter loopt ietwat nerveus rond in het pand van het Rode Kruis aan de Neutronstraat. Ruim een week eerder wist hij nog niet dat hij daar winkelmanager zou zijn, belast met het ontvangen en sorteren van alle ingebrachte kleding. Als hij halfweg de week daarvoor gevraagd wordt, breken er hectische tijden aan. Er moet vanuit het niets een goed functionerende organisatie worden neergezet. Na deze intensieve opstartweek opent het Rode Kruis op 3 november om 17:00 officieel haar Welkom Winkel in de stad Groningen. Wethouder van der Schaaf zal de openingshandeling verrichten. 

Onze wethouder opent hiermee de 20e Welkom Winkel van het Rode Kruis. Groningen is hiermee een derde Welkom Winkel rijker, ditmaal in Stad. De Welkom Winkel bestaat uit 2 vestigingen: een uitgiftepunt aan de Silviuslaan 2 en een aparte inbrengwinkel aan de Neutronstraat 7-10. Mensen kunnen hun spullen aan de Neutronstraat inleveren van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Eventueel ook nog op zaterdagen van 10.00 - 13.00 uur.

De Welkom Winkel Groningen maakt kledingpakketten voor gezinnen en alleenstaande mannen. Er is vooral behoefte aan schone en gewassen warme winterkleren, jassen en schoenen. Verder t-shirts, truien, sweaters, broeken, sjaals, mutsen, handschoenen, maar ook nieuwe sokken en ondergoed. ‘Ervaring leert dat de kleinere mannenmaten (s/m) bijzonder in trek zijn. De meeste Syrische mannen lijken overigens maat 42 schoenen te hebben, de stormloop hierop kunnen we nauwelijks aan. Knuffels en levensmiddelen zijn op dit moment niet nodig.’  Om het sorteren in de Welkom Winkels zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, helpt het als heren-, dames- en kinderkleding apart in stevige tasjes verpakt worden, onder vermelding van de maat. Schoenen graag per paar aan elkaar knopen.

Bron: Groninger Internet Courant 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie