Werkervaringsplek Burgerkracht en Overheidsparticipatie

Burgerkracht en Overheidsparticipatie

Ben jij een creatief en leergierig, maar ook een echte regelaar die op zoek is naar een uitdagende werkervaring? Zoeken je vrienden altijd jou op voor de beste tips over de laatste trends, gave nieuwe initiatieven en leuke evenementen in de regio? Ben je net afgestudeerd en heb je interesse voor stads- en dorpsvernieuwing ? Dan is deze werkervaringsplaats iets voor jou!

Wij zoeken voor het komende half jaar een collega die werkervaring zoekt, die meewerkt aan het organiseren van onze activiteiten rondom burgerinitiatieven, overheidsparticipatie en nieuwe democratie. Een collega die de schakel wil zijn tussen inwoners, organisaties, overheid en fondsen. En die het leuk vindt om de geweldige initiatieven en organisaties die onze provincie kent een stapje verder te helpen.

Je ondersteunt onderzoekers en adviseurs binnen het programmateam Burgerkracht en Overheidsparticipatie zowel inhoudelijk als in de organisatie van projecten. Je draait volledig mee in het team en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent concreet dat je:

  • meewerkt aan het kennisplatform Ideeënbank Groningen, waaronder beheer van de online activiteiten (website + sociale media);
  • je helpt om workshops en trainingen te organiseren;
  • kennis verzamelt en deelt over lokale burgerinitiatieven en overheidsparticipatie;
  • eventueel (literatuur) onderzoek doet op het onderwerp burgerkracht;
  • meezoekt naar gave nieuwe ideeën en deze omzet tot creatieve realiseerbare projecten en aanpakken.

Werkervaringsplaats

Deze werkervaringsplaats is geschikt voor afgestudeerden van verschillende hbo- of wo-studies (bijv. Sociologie, Planologie, Bestuurskunde of Social Work). Het hangt vooral af van je eigen ambities en motivatie of het een match is. Het is een leerzame werkplek waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt over de (ontwikkeling van) projecten. Het is ook altijd mogelijk om binnen de werkervaringsplaats kennis te maken met andere thema’s waarop CMO STAMM actief is.

De werkervaringsplaats omvat een periode van maximaal zes maanden waarin je bij voorkeur vier dagen per week aan de slag gaat. De indeling van deze uren zal variëren en is nader overeen te komen. Je krijgt inspirerende begeleiding, een uitgebreid netwerk en een beperkte vergoeding (€ 200 per maand, voor vier dagen). Uiteraard worden je reis- en onkosten ook vergoed.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en is deze werkervaringsplaats jou op het lijf geschreven? Mail dan je motivatiebrief en CV naar Iris Holman op i.holman@cmostamm.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om de werkervaringsplaats Burgerkracht, Overheidsparticipatie en Nieuwe Democratie gaat.

 

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie