Winnaars bekend van Provinciale Vrijwilligersprijs 2016

Maandag 12 december is de provinciale vrijwilligersprijs 2016 weer uitgereikt. Een volle statenzaal met 100 vrijwilligers van de genomineerde organisaties en genodigden, die ontvangen waren door 4 studenten van het Hostessteam van het Noorderpoort.

Lachende gezichten waar ook spanning op te lezen was.
Gedeputeerde Eelco Eikenaar praatte het gevarieerde en feestelijke programma aan elkaar dat werd afgewisseld met theatrale acts van het gelegenheidsduo Basz de Jonge en Sarah Schierbeek. Zij zetten de vrijwilligers op een leuke manier in het zonnetje. 2 studenten van het Noorderpoort, opleiding multimedia, hadden op locatie, filmportretten gemaakt van de genomineerde organisaties. Tijdens de uitreiking waren deze filmportretten voor het eerst te zien. Deze portretten gaven in het kort een goed beeld wat de organisaties doen.

En toen was het eindelijk zover: Eelco Eikenaar maakte de prijswinnaars bekend. Per categorie riep hij de genomineerden naar voren en maakte hij bekend wie de winnaar was.
De winnaars zijn:
Categorie Zorg: Dierenambulance Groningen.
Categorie leefbaarheid: Boetiek Armslag Stadskanaal
Categorie jeugd: Kinderspelweek Zuidhorn.
De winnaars ontvingen een juryrapport en een cheque van 3000 euro.

Verliezers waren er niet; alle andere genomineerden ontvingen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro én ook een juryrapport. In de categorie zorg was dat ’t Hamelhuis Groningen, bij jeugd de Rode Kruisstudentendesk Groningen en bij leefbaarheid RTV Westerwolde.

Het theatrale duo sloot de avond af met een vrijwilligersloflied en daarna was er gelegenheid om na te genieten onder het genot van een drankje en hapje.

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie