Winnaars VSB Ideeënwedstrijd bekend!

Op maandag 2 november sloot VSBfonds haar jubileumjaar feestelijk af met de uitreiking van de grote en kleine prijzen van de ideeënwedstrijd. Winnaars van de twee grote prijzen zijn Stichting De Krachtcentrale 013 uit Noord-Brabant en Stichting Tryater uit Friesland. 

De ideeënwedstrijd was uitgeschreven door het VSBfonds om haar 25-jarig bestaan te vieren. In totaal meldde 558 stichtingen en verenigingen zich deze zomer aan voor de wedstrijd. De 120 kanshebbers, gekozen door de jury, lieten een filmpje maken over hun idee voor een mooiere samenleving in de zilveren jubileumcaravan. Na twee stemrondes van het publiek en beoordeling van de jury wisten 16 stichtingen en verenigingen zich te plaatsen voor de prijzen van € 25.000,-. De grote prijs werd twee keer uitgereikt, één keer in de categorie Kunst & Cultuur en één keer in de categorie Mens & Maatschappij.

 

Daarnaast waren er 45 kanshebbers voor de prijzen van € 2.500,- voor de beste kleine ideeën in één van deze categorieën. De winnaars voor de provincie Groningen zijn geworden Stichting Plakband met 'Theater in het blijf van mijn lijf huis' : kinderen in een moeilijke omgeving aandacht geven en plezier laten beleven.

 

De 12 winnaars van de kleine prijs

 

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie