Trendrede 2016

Op 12 januari 2016 werd de nieuwste TrendRede uitgesproken in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. De avond was volgeboekt. En er was een livestream te volgen. Via deze link bij Pakhuis De Zwijger kun je deze nog even terugkijken.Hier kun je de gehele tekst van de TrendRede downloaden. En deze link is voor de Engelse versie.

De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad richting de toekomst. De TrendRede schildert de nieuwe tijd die voor ons ligt met krachtige streken en kleurt hem in met opvallende details. Zij schetst daarmee de golven waarop Nederland richting de toekomst surft.
De beredeneerde lijnen in de TrendRede zijn uitdrukkelijk bedoeld om de discussie en besluitvorming op sociaal-maatschappelijk vlak verder op weg te helpen. Daarom hebben we ook een drietal bouwgesprekken -vervolgavonden- gepland om kernzaken verder uit te lichten, komen tot de HOE, vanuit een antidisciplinaire aanpak.

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie