• MFC 7huizen

  Thema - Andere onderwerpen

  In het levendige dorp Zevenhuizen sluiten steeds meer voorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid. De werkgroep MFC 7huizen heeft het plan opgevat een multifunctioneel centrum te realiseren in het dorp. Het moet een plek worden waar jongeren en ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Waar ruimte is en voorzieningen zijn voor jongeren en de huidige en toekomstige oudere inwoners van Zevenhuizen.

  Verder lezen
 • Het Aduard 825 Park

  Thema - Andere onderwerpen

  In Aduard is Vereniging Dorpsbelangen samen met vele vrijwilligers bezig met de ontwikkeling van het Aduard 825 park. Het Aduard 825 Park bevat de volgende onderdelen: Outdoor fitnesspark, Multifunctionele pannakooi en een Speel- en belevingspark.

  Verder lezen
 • Kracht van streektaal RTV1

  Thema - Andere onderwerpen

  RTV1 is de streekomroep van de Veenkoloniën. De opdracht en missie is om in de Veenkoloniën het nieuws en de cultuur van de Veenkoloniën te laten horen, middels radio, internet en Televisie. RTV1 is als omroep actief in de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn, maar kent een bereik over deze gemeentegrenzen heen.

  Verder lezen
 • Herstel woningmarkt aardbevingsgebied Groningen.

  Thema - Andere onderwerpen

  Het idee is om voor elk huis in dit gebied een voucher of noem het een garantiebewijs uit te geven, gegarandeerd door de NAM en Staat der Nederlanden, die toekomstige schade dekt voor een periode van dertig (30) jaar.

  Verder lezen
 • Dorpswerkgroep Versterking Overschild

  Thema - Andere onderwerpen

  Na een tweetal dorpsbijeenkomsten (georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen Overschild e.o.) is in het dorp Overschild een dorpswerkgroep geïnstalleerd (DVO) om het dorp een stem te geven in het versterkingsproces.

  Verder lezen
 • Voetbal voor kinderen met autisme

  Thema - Andere onderwerpen

  Het autiteam Glimmen verzorgt voetbaltrainingen voor kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum. Voor deze kinderen is het trainen in een regulier team erg moeilijk en soms helemaal niet haalbaar. Doordat het gedrag van deze kinderen niet aansluit op dat van andere teamleden of doordat kinderen zelf last hebben van de vele prikkels en snelheid in de training, haken ze vaak af. En dat terwijl ze net als andere kinderen veel plezier beleven aan het voetbal en veel kunnen leren van een teamsport.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 51 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie