Kunsthuis Winsum

Vanuit de training Buitengewoon Winsum zijn de initiatiefnemers bezig met het opstarten van een (in eerste instantie) tijdelijke galerie in Winsum. Het achterliggende idee is dat er hier in de omgeving zoveel mooie dingen gemaakt worden; schilderijen, foto’s, keramiek, beeldhouwwerken, en, nou ja, te veelom op te noemen. En al die prachtige dingen liggen nu toch veel op zolders, achterkamertjes en andere opslagplaatsen. Dus wij dachten, ‘Wat zou het geweldig zijn om dit alles eens aan het dorp en de omgeving te kunnen laten zien!’ Zo ontstaat er een plaats waar mensen hun werk kunnen laten zien, waar anderen kunnen genieten en geïnspireerd kunnen raken, en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar nieuwe contacten gelegd kunnen worden, en nieuwe samenwerkingsverbanden.

Het Kunsthuis mag het leegstaande pand aan de Hoofdstraat Winsum gebruiken, dat nu in het bezit is van de centrumkerk Een geweldige ruimte en plek, zo in het centrum van Winsum.  Voor het dorp is het mooi dat een leeg, donker pand in het centrum weer tot leven gewekt wordt. 

De openingsdatum is gepland voor 6 juni, en de galerie zal open zijn in de maanden juni, september en oktober 2015. Er zijn tot nu toe 15 kunstenaars die graag hun werk willen laten zien, gedichten willen voordragen, een voorstelling willen geven en nog veel meer!

 

Op de kaart

Contact

Adres: Hoofdstraat
Postcode: 9951AB
Woonplaats: Winsum
Telefoonnummer: 0643714150
E-mail: femke.wester@gmail.com

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie