New Life, muziek verbindt

Stel je voor. Je bent gevlucht uit Syrië, komt in Nederland en je verlangt ernaar eennieuw leven te beginnen. Hoe maak je dan contact met de mensen in je gastland? Veertien Syrische vluchtelingen besloten om die reden een koor te vormen met de naam: New Life. Muziek als sleutel voor verbinding tussen mensen.

New Life is ontstaan in oktober 2015 vanuit het verlangen van veertien Syrische vluchtelingen om een nieuw leven te beginnen. Van het eerste lied dat het koor instudeerde is nu een videoclip gemaakt in de binnenstad van Groningen. “Voordat de clip gemaakt werd, is het nummer eerst opgenomen in de studio”, vertelt Sophie Dinglinger, coördinator kunst en cultuur bij Groningen Verwelkomt. “Met die muziekopname zijn we naar de binnenstad gegaan, zodat ze mee konden zingen en beeld en geluid synchroon zouden lopen”.

“Het koor bestaat uit Syrische vluchtelingen die in hun eigen land nog niet eerder in een koor zaten”, vertelt Dinglinger. “De koorleden willen graag iets teruggeven aan de Groningers, omdat ze zich zo welkom voelen. Dat doen ze juist in de vorm van muziek en zang. Want wanneer je zingt maakt het niet uit of je christen of moslim bent: dan is iedereen gelijk. Samen muziek maken, dat is waar het hen om gaat. De groep is erg close met elkaar: het is hun familie op dit moment. Door het koor hebben ze iets wat nu belangrijk voor ze is, wat zin geeft aan het alledaagse leven.”

New Life wil graag optreden. Op die manier kunnen ze Syrische, Engelse, maar ook Nederlandse muziek laten horen. Wilt u het koor uitnodigen? Dat kan! Mail dan naar info@groningenverwelkomt.nl en kijk op de website van Groningen Verwelkomt. 

 

Op de kaart

Contact

Adres: Hoppenkampsweg 4
Postcode: 9761 GB
Woonplaats: Eelde
E-mail: info@groningenverwelkomt.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie