Oude school multicultureel en maatschappelijk verzamelgebouw

 

Huidige invulling van de Rieshoek

De Rieshoek is een voormalig lagere school in Noordlaren. Het gebouw heeft zijn sociale bestemming behouden: als kinderopvang, dagbesteding/huiskamercafé, een aantal kunstzinnige ondernemers en een kapsalon. Daarnaast vinden er losse activiteiten plaats als muziekles, naailes, peutergym, biodanza, tekenlessen. Verder is de Rieshoek een prachtige locatie voor vergaderingen, feesten en overige activiteiten.

De huidige invulling van het gebouw ziet er als volgt uit:

Aan de voorkant van het gebouw zit Leff. Leff is opgericht door Inge Wagenaar en voorziet in dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap. Het lokaal is omgetoverd tot een gezellige huiskamer, waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie of een tosti, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 1600 uur. Op donderdag is het soepdag.

huiskamer leff

De Huiskamer is ook te huur voor feestjes en andere bijeenkomsten, ook s ’avonds en in de weekenden. 

De kinderopvang Oki zit aan de zonnige achterkant van het gebouw. De kinderen kunnen gebruik maken van het speellokaal en de vm. keuken is veranderd in een kinderslaapzaaltje. Buiten hebben ze voldoende ruimte met een zandbank, speeltoestellen en in de planning zit een moestuin. 

Om de week op vrijdagmiddag van 14:45-15:30 uur is er de door Yvet Sterken (RSG) georganiseerde peutergym en/of kan er geknutseld worden in de Kidsclub.

John Dilling heeft zijn atelier in het andere lokaal aan de voorkant en is naast huismeester ook kunstenaar, die kunst maakt op het snijvlak van natuur en techniek.

In de Zunnezaal zitten kunstenaars die zelf hun eigen unieke producten maken en daarnaast regelmatigcursussen en workshops organiseren voor kinderen en volwassenen.

marit bloemm

Ineke Jansma is creatief met zeefdrukken, kaarten maken, (herinnering) boeken maken.

Karianne Simmers zit er met haar knutselbox. Zij gaat scholen langs en laat kinderen met behulp van de materialen in de knutselbox allerlei dingen maken. Ook heeft zij een mobiele knutselkeet, waarin kinderen kennis maken met de meer technische aspecten van het knutselen.

naailes

Mooimiek verzorgt naailessen voor kinderen en volwassenen en geeft viltworkshops aan groepen, waarbij het leren van de techniek van het kleding maken en textiel maken (vilt) en hergebruik hoog in het vaandel staat.
IMG_7090 (Medium) vachtvilten

In de gangen van het gebouw en in de huiskamer en de Tuinkamer vinden regelmatig exposities plaats, die vrij te bezichtigen zijn en bevindt zich de verkoophoek met allerlei zelfgemaakte spulletjes.

Buiten is op het grote voorplein een jeu de boulesbaan aangelegd.

Naast de vaste gebruikers zijn er diverse mensen die regelmatig van het gebouw gebruik maken. We noemen: cursus Biodanza door Els Stam; muzieklessen (gitaar en piano) door Bert Martin;  Vrouwensoos Midlaren;  peutergym;  Kidsclub; congressen;  vergaderingen; ondernemer café; buurt/dorpsborrels en feestjes.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rieshoek of op hun Facebookgroep.

 

Op de kaart

Contact

Adres: Zuidlaarderweg 63
Postcode: 9479 PR
Woonplaats: Noordlaren

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie