Runners oet Grunnen in de ROPARUN 2017

Sinds 2014 loopt Sjak Kwak met het idee om met een team lopers uit de provincie Groningende ROPARUN 2017 te gaan lopen  om zo Groningse organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de bestrijding van kanker te promoten.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het motto van de Stichting ROPARUN is trouwens: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Stichting bestaat dit jaar 25 jaar en het leek Sjak Kwak wel een prima idee om eens een keer (2017) met een groep hardlopers uit de provincie Groningen mee te doen. Teamnaam: Runners oet Grunnen.

Een team uit de provincie Groningen is ingegeven, doordat de route van Hamburg naar Rotterdam, bij de Hasseberg in Sellingen (gemeente Vlagtwedde) ons land binnen komt en Sellingen twee jaar geleden (2014), door de deelnemers, is verkozen als één van de tien mooiste doorkomststeden op de route. Deze verkiezing heeft van de Stichting Roparun een bedrag opgeleverd van € 10.000,--.

Sjak Kwak mocht dit bedrag verdelen aan instanties in de gemeente Vlagtwedde. Het zijn evenwel het inloophuis Nardusbloem in Musselkanaal en het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG in Groningen geworden die beide een deel van de prijs in ontvangst mochten nemen. Bij de uitreiking van de prijs door burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde, bleek, dat de Stichting ROPARUN geen adressen heeft in het noorden van ons landje om schenkingen aan te doen. Aan het laatste moest verandering komen, zo vond Sjak toen en meedoen aan de Roparun kon hiervoor een belangrijke bijdrage zijn!

 Er zijn minimaal acht lopers benodigd die de gehele afstand overbruggen. Dit kom neer op ca. 65 km per deelnemer in het gehele weekend. Inmiddels zijn er al een aantal lopers benaderd die heel graag mee willen doen. Gerenommeerde marathon- en ultralopers uit de regio. Lopers die de uitdaging aan durven te gaan.  Ook een masseur en fietsers die de lopers uit veiligheid begeleiden zijn al beschikbaar.

Op de kaart

Contact

Adres:
Postcode:
Woonplaats: Sellingen
Telefoonnummer: 06-33700549
E-mail: info@sellingenloopsport.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie