StadsDorp

Iedereen wil zo lang mogelijk tussen vrienden, kennissen en familie blijven wonen, maar hoe ouder je wordt hoe groter de kans is dat je hulp of ondersteuning nodig hebt die niet direct in de buurt te vinden is. Een groep senioren is daarom gestart met Stadsdorp, afgeleid van succesvolle projecten in de VS en Amsterdam, waar een actief netwerk wordt gevormd dat elkaar hulp en ondersteuning biedt. 

In ontwikkeling

Het idee komt uit de koker van een aantal enthousiaste 50 plussers. In de toekomst kunnen leden van het StadsDorp samen een actief netwerk vormen en met behulp van social media kan contact snel en effectief verlopen. Leden komen met initiatieven om samen hun eigen netwerk te vergroten en om hun eigen wensen te realiseren. De coöperatie verbindt waar nodig de al bestaande initiatieven in een dorp of wijk.

Drie pijlers

Het Stadsdorp kent drie pijlers: Noaberschap, thuiszorg en vaklieden. Noaberschap houdt in dat leden op elkaar een beroep kunnen doen als reguliere hulp te zwaar of niet direct beschikbaar is. Ook spant StadsDorp zich in voor goede en betaalbare thuiszorg  voor de leden. En bij de derde pijler bemiddelt StadsDorp tussen leden en professionele vaklieden zoals schilders en klusjesmannen.

StadsDorp zoekt initiatiefnemers

StadsDorp zoekt enthousiaste mensen die initiatief willen nemen om StadsDorp in hun wijk of dorp op te zetten. De coöperatie wil het StadsDorp idee, inclusief bestaande netwerken, overdragen. Ook bieden ze hun eigen expertise aan ter ondersteuning.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Margeet Fernhout, k.m.h.fernhout@home.nl  of  050-5731235

Hermine Hijmans, hermine.hijmans@gmail.com of 0594-641502

Op de kaart

Contact

Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoonnummer: 050-5731235
E-mail: k.m.h.fernhout@home.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie