• De Groene Dorpsploats

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Lutjegast is een klein dorp met zeer betrokken inwoners die hard werken aan het behoud van de leefbaarheid in het dorp in een tijd waarin veel voorzieningen uit kleine kernen verdwijnen. Vereniging Dorpsbelangen speelt hierbij een belangrijke rol. Ze nam het initiatief tot het ontwikkelen van een dorpsvisie. De afgelopen jaren zijn er diverse onderdelen van het plan reeds gerealiseerd.

  Verder lezen
 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • Boerenbuitengebied Muntendam

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Het project Grauwe Klauwier is een initiatief van Werkgroep Boerenbuitengebied Muntendam waarin boeren en burgers samenwerken vanuit de gedachte dat natuur en akkerbouw elkaar versterken.

  Verder lezen
 • Slochter blôde vout'n paad - Blotevoetenpad in Slochteren

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Het is de droom van bewoners in de gemeente Slochteren om een uniek blote voetenpad te creeëren in de Woldstreek. Een pad dat toegankelijk is voor iedereen. Een pad waarop je met je voeten kan voelen hoe grond aanvoelt, waarlangs struiken, bomen, bloemen en kruiden staan, die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. De initiatefgroep Blotenvoetpaddromers wil een uitkijktoren bouwen, waarop je naar vogels kan kijken en waar je informatie krijgt over de natuur in de omgeving. Het moet een pad worden voor jong en oud, validen en anders-validen; dus ook geschikt voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten.

  Verder lezen
 • Ruilwinkel Westerwolde

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Ruilwinkel Westerwolde brengt mensen via de winkel in Sellingen en de eigen website met elkaar in contact om het ruilen van goederen, diensten en het uitwisselen van ideeën op gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en betaald werk te stimuleren.

  Verder lezen
 • Sint Jan Kloosterburen

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  SintJan is een initiatief op het oudste kloosterterrein van de provincie Groningen en heeft als doel op een creatieve wijze te anticiperen op de demografische ontwikkelingen. Daarbij kiest SintJan nadrukkelijk de weg van sociale en duurzame vernieuwing. Om de samenleving vitaal te houden en de economie weer bloeiend te krijgen gaat SintJan uit van een integrale aanpak: wonen, werken, zorg en cultuur dienen zodanig geborgd te worden dat de leefbaarheid van het dorp versterkt wordt.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 9 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie