• Geen fracken in Pieterzijl!

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Bewoners in Pieterzijl en omliggende dorpjes zijn angstig en voelen zich onveilig en gaan daarom in beroep bij de Raad van State. Sinds de nieuwe mijnbouwwet is dit de enige mogelijkheid om in bezwaar te gaan.

  Verder lezen
 • Het Groene Dorp

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Nu de verzorgingsstaat voorbij is gaan burgers zelf van onderop ideeën uitwerken om samen levensloopbestendig te wonen. Meer-generatie-wonen biedt kansen om buren te kiezen waar je altijd weer van kan leren en die van jouw kunnen leren. Ook als er een groot leeftijdsverschil is. Het initiatief heet 'Het Groene Dorp': ecologisch en sociaal duurzaam. Sociale huur en vrije sector , waar de woningtoewijzing door de bewoners wordt gedaan en sociale controle een positieve waarde heeft.

  Verder lezen
 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • De Graanhof Oldambt

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  De initiatiefnemers hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. Ze hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. Ze willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Voor meer informatie over DDacha, zie: www.ddacha.nl. Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. We willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

  Verder lezen
 • Duurzaam Baflo en Rasquert

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Het plan is om Baflo en Rasquert duurzamer te maken, door het gebruik van wind- en zonne-energie. Goed voor mens, milieu en de portemonnee! Om deze plannen uit te kunnen voeren, wordt een coöperatie opgericht.

  Verder lezen
 • Groengroep Heiligerlee en Kloostertuin Mon Sinai

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Vanuit Dorpsbelangen Heiligerlee is er bij het realiseren van de Beleefroute een Groengroep opgericht. Deze groep heeft nu de ambitie bij het voormalig Klooster de oude Kloostertuin weer vorm te geven.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 27 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie