Groente uit de buurt!

De Groentebuur bezorgt Nederlandse, biologische groente voor de Groningse groente-eter. Het initiatief is gestart om voedselverspilling tegen te gaan. De initiatiefnemers achter dit project zagen kilo's Nederlandse groente naar de composthoop verdwijnen of tot veevoer vermalen worden. Dat vonden ze zonde! De Groentebuur wil dat deze groente gegeten wordt. Daarom bezorgt ze deze groente aan Groningers.

De Groentebuur vindt het belangrijk mensen te informeren over het proces van groente telen. Mensen weten niet meer waar hun groente vandaan komt. Bij de Groentebuur kunnen klanten precies zien welke teler hun groente heeft gegroeid. Elke teler heeft een gezicht. Ook geven ze tips over zelf groente telen, inzicht in het biologische landbouwproces en tips over gezond eten.

De Groentebuur stimuleert haar klanten zo veel mogelijk buren te betrekken in dit initiatief. Hoe meer buren (collega’s en vrienden mogen ook), hoe minder je betaalt. Met een groepje buren kost het namelijk minder om de groente te laten bezorgen. En zo wordt er nog minder verspild.

Meer weten?

www.groentebuur.nl

 

 

Op de kaart

Contact

Adres: Ulgersmaweg 47
Postcode: 9731 BK
Woonplaats: Groningen

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie