Burgers in Blauwestad omarmen het groen

De Wilgenborg

Dorpsbelangen Blauwestad wil samen met alle bewoners in 2017 een Wilgenborg realiseren. Het is de bedoeling dat er een evenementenlocatie verrijst, opgebouwd uit levende wilgen die, gesteund en geleid door een staalconstructie, de wanden en het plafond vormen. De plattegrond is gebaseerd op die van de vesting van Winschoten.

In 2015 starten de bewoners met de aanleg van een kweekbos, waar het plantmateriaal dat uiteindelijk zal worden gebruikt voor de bouw wordt opgekweekt. Realisatie eind 2017.

 

Park van Pomona als onderdeel van Ons Park

De bewoners willen Het Park in Blauwestad meer van zichzelf maken en daarnaast ook aantrekkelijk maken voor omwonenden en bewoners van het nabij gelegen Winschoten.  Ze willen dat het park het centrum van het woongebied wordt. Blauwestad is volop in ontwikkeling, uiteindelijk moeten in het woongebied 150 tot 200 gezinnen wonen.

Onderdeel van de plannen is de ontwikkeling van een hoogstamboomgaard met oude streekrassen, het park van Pomona genaamd. De boomgaard is de centrale brink van het woongebied en biedt tal van mogelijkheden om het tot een groene ontmoetingsplek om te toveren. 

Dit project betreft ongeveer een derde deel van het hele park. Uiteindelijk is het doel om het hele park om te bouwen tot een park in de geest van een Munting tuin.

 

Op de kaart

Contact

Adres: Cantharel 12
Postcode: 9685 EA
Woonplaats: Blauwestad
E-mail: parkvanpomona@ziggo.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie