De Graanhof Oldambt

 

De initiatiefnemers hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. Ze hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. Ze willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Voor meer informatie over DDacha, zie: www.ddacha.nl. Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. Ze willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

 

Woonconcept Graanhof

Het woonconcept draait om wonen met een geringe ecologische voetafdruk. Ontspullen, wonen op minder vierkante meter, cradle to cradle bouwen, zijn enkele kernwaarden. In ons concept heeft ieder zijn eigen woning, Daarnaast zouden ze ook graag een gemeenschappelijke kloostertuin & of schuur- en hobbyruimte willen realiseren. ‘Noaberschap’ staat hoog in het vaandel. Dit is ouderwetse burenhulp! Ze zien graag iedere leeftijdscategorie vertegenwoordigd. Een mix in leeftijd is leuk en belangrijk voor de zelfstandigheid van het Graanhof op de lange termijn. Er worden al leuke ideeën aangedragen om dit project verder vorm te geven, zoals netwerken met thuisscholing.

 

Helpende Handjes

De initiatiefnemers zoeken voor dit startende project nog meedenkers, projectduwers, geïnteresseerden (voor koop en huur) en overige partijen die mee willen helpen dit project van de grond te krijgen. Ze kunnen immers pas echt iets moois uit de “Grunneger” klei trekken als we er samen de schouders onder zetten. 

 

Meer informatie en vrijblijvend inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier, dat in te zien is op www.graanhof.nl

 

 

Op de kaart

Contact

Adres: H.J. Siemonsstraat
Postcode:
Woonplaats: Finsterwolde

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie