De groenste wijk van Groningen

Wat voor Carla Veldhuis als een buurtpraatje begon, eindigt met een plan waarmee de hele Noorderplantsoenbuurt binnen 10 jaar energieneutraal moet worden. Carla had al een groen dak en wilde hier graag zonnepanelen aan toevoegen. Al snel bleek dat ze niet de enige was en dus werd er een buurtvereniging gestart om actie te kunnen ondernemen.

Buurtvereniging Noorderplantsoen

Via de buurtvereniging konden meerdere bewoners van informatie voorzien worden over het plaatsen van zonnepanelen, het aanleggen van groene daken en andere energiebesparende maatregelen. De interesse voor zonnepanelen was groot en dus zorgde de buurtvereniging voor een gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen. Inmiddels hebben al heel wat mensen in de Noorderplantsoenbuurt een groen dak en/of zonnepanelen, maar de ambitie van de Noorderplantsoenbuurt reikt nog veel verder.

Energieneutraal

De bewoners zijn trots op hun wijk en noemen zichzelf graag de groenste wijk van de stad. Het werk in de wijk is niet onopgemerkt gebleven, want het Dagblad van het Noorden schreef er al een artikel over en Let’s Gro en Slim Wonen zijn geïnteresseerd. Energieleverancier Grunniger Power zit zelfs met de buurtvereniging om tafel. Het doel is om binnen 10 jaar de Noorderplantsoenbuurt energieneutraal te maken, dat wat de wijk aan energie verbruikt wordt ook opgewekt.

Meer weten?

Kijk dan hier voor de laatste ontwikkelingen.

Op de kaart

Contact

Adres:
Postcode:
Woonplaats: Groningen

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie