vrijwilligers tuin Ieders Toentje Novo Ons Hertenkamp

Wat doe je met jeu-de-boulesbanen die voor ouderen in seniorenvoorziening De Appelhof zijn aangelegd, maar in de praktijk voor overlast zorgen doordat jongeren er hun hangplek van maken? Voor dit vraagstuk hebben leden van Vereniging Dorpsbelangen Harkstede hun hersens laten kraken. De oplossing: Ieders Toentje. Even creatief als leuk en zowel de ouderen als de kinderen van Harkstede houden er iets aan over.

De gemeente heeft het terrein van Ieders Toentje aan Kinderboerderij Novo Ons Hertenkamp in gebruik gegeven om er een rolstoeltoegankelijke pluktuin te realiseren. Samen met Novo en de Vereniging Dorpsbelang Harkstede hebben dorpsbewoners bakken boven de oude jeu-de-boulesbanen geplaatst waarin groente, fruit, kruiden en bloemen geteeld worden.

Voor veel ouderen in de buurt is Ieders Toentje zeer welkom. Zelf beschikken ze niet (meer) over een eigen (moes)tuin, maar ze hebben wel een schat aan kennis over de natuur in huis. Door samen met schoolkinderen in de tuin te werken, wordt die kennis doorgegeven. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, Ieders Toentje biedt veel meer kansen voor zowel inwoners van Harkstede als cliënten van Novo. Zo wordt er gedacht aan kookworkshops, proeverijen en knutselactiviteiten als het maken van vogelhuisjes en insectenhotels.

Help mee / meer weten
Er is nu een kleine tuin gerealiseerd dankzij vrijwilligers, hergebruikte materialen en donaties, maar er is behoefte aan meer! Lever jij die bijdrage of wil je meer weten over Ieders Toentje? Neem dan contact op met Anke van Duuren.

Contact:

Naam: Anke van Duuren
E-mail: avanduuren@home.nl
Telefoon: 06-24641491

 

Op de kaart

Contact

Adres: De Appelhof 32
Postcode: 9617 CB
Woonplaats: Harkstede

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie