Repair Café Eemsmond

Nederlanders gooien voor meer dan 10 miljoen euro per maand aan waardevolle spullen weg! Zonde en ook helemaal niet nodig, want veel spullen kunnen vaak na een eenvoudige reparatie hergebruikt worden.

In de week van 12 tot en met 20 september vond het 3-jaarlijkse evenement de Groninger Week plaats met als thema  "Aans as aans". Er werd gezocht naar een verbinding tussen traditie en vernieuwing, waarbij veranderingen in de maatschappij en zorg aan bod kwamen. Het evenement zijn ook stappen in de richting om afscheid te nemen van de wegwerpmaatschappij waarin wij leven.

Zo is het idee ontstaan voor het Repair Café. Een ontmoetingsplek waar gebruikte spullen weer een kans krijgen. Een plek waar handige mensen met veel praktische kennis heen kunnen om kennis te delen en om apparaten nieuw leven in te blazen. Binnen het Repair Café Eemsmond is er intensief samengewerkt met Stichting Werk Op Maat en de Vrijwilligers Vacaturebank Eemsmond. Tijdens de aftrap werd duidelijk dat dit geen eenmalige actie moest zijn. Nog voor de opening stonden mensen al in de rij met hun kapotte apparaten of kleding die gerepareerd diende te worden. Het Repair Café is een leuke en goede manier om bij te dragen aan duurzaamheid!

Dus wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Voortaan kunnen we naar het Repair Café!

 

Op de kaart

Contact

Adres: Blink 5
Postcode: 9981 AJ
Woonplaats: Uithuizen

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie