• Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • Duurzaam Baflo en Rasquert

  Thema - Groen & duurzaam

  Het plan is om Baflo en Rasquert duurzamer te maken, door het gebruik van wind- en zonne-energie. Goed voor mens, milieu en de portemonnee! Om deze plannen uit te kunnen voeren, wordt een coöperatie oprichten.

  Verder lezen
 • Groengroep Heiligerlee en Kloostertuin Mon Sinai

  Thema - Groen & duurzaam

  Vanuit Dorpsbelangen Heiligerlee is er bij het realiseren van de Beleefroute een Groengroep opgericht. Deze groep heeft nu de ambitie bij het voormalig Klooster de oude Kloostertuin weer vorm te geven.

  Verder lezen
 • Boerenbuitengebied Muntendam

  Thema - Groen & duurzaam

  Het project Grauwe Klauwier is een initiatief van Werkgroep Boerenbuitengebied Muntendam waarin boeren en burgers samenwerken vanuit de gedachte dat natuur en akkerbouw elkaar versterken.

  Verder lezen
 • Educatief natuurpad Bijenbos Paterswolde

  Thema - Groen & duurzaam

  In 2014 vierde Imkersvereniging Haren-Paterswolde en omstreken (IHP) haar 100-jarig bestaan en doneerde bij die gelegenheid meer dan 100 ‘drachtbomen’, die zij op haar beurt van haar sponsors had gekregen, aan de gemeenten waarin zij actief is: Tynaarlo (Drenthe) en Haren (Groningen). Drachtbomen zijn bomen die nectar en stuifmeel leveren, ze zijn essentieel voor een gezonde bijenstand.

  Verder lezen
 • Slochter blôde vout'n paad - Blotevoetenpad in Slochteren

  Thema - Groen & duurzaam

  Het is de droom van bewoners in de gemeente Slochteren om een uniek blote voetenpad te creeëren in de Woldstreek. Een pad dat toegankelijk is voor iedereen. Een pad waarop je met je voeten kan voelen hoe grond aanvoelt, waarlangs struiken, bomen, bloemen en kruiden staan, die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. De initiatefgroep Blotenvoetpaddromers wil een uitkijktoren bouwen, waarop je naar vogels kan kijken en waar je informatie krijgt over de natuur in de omgeving. Het moet een pad worden voor jong en oud, validen en anders-validen; dus ook geschikt voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 21 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie