• Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Platform Mantelzorg Pekela is in januari 2008 opgericht door Gerda van der Molen, Janny de Jonge en Elly Aalders.

  Verder lezen
 • Stichting Eerste Hulp

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Deze stichting is 5 jaar geleden opgericht door J.Orsel naarmate zij steeds meer armoede zag in haar omgeving. Klein begonnen door op social media een site op te starten waar men elkaar gratis en belangeloos kunnen helpen aan voedsel, schoeisel, witgoed, klein meubelen etc etc… Naarmate dat op social media de hoeveelheid leden begon te groeien, en er steeds meer verborgen armoede naar voren kwam, is Mevr J Orsel zich persoonlijk gaan inzetten.

  Verder lezen
 • Zorgkringloop

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Hulpmiddelen en zorgmaterialen worden niet altijd meer vergoed. In de zorg zien we vaak dat deze materialen en artikelen over zijn en dan weggegooid worden. De Zorgkringloop richt zich er op om gebruikte en ongebruikte zorgartikelen te hergebruiken waardoor deze vaak dure materialen voor een betaalbare prijs beschikbaar zijn.

  Verder lezen
 • Eetpunt De Samenleving in Pekela

  Thema - Hulp & ondersteuning

  In Pekela runt een groep actieve bewoners een eetpunt waar ouderen wekelijks een gezonde verse maaltijd kunnen genieten. Er wordt gewerkt met een puntensysteem waardomee actieve vrijwilligers beloond worden voor hun inzet doordat ze punten kunnen besteden bij lokale ondernemers.

  Verder lezen
 • Dit doun wie soam

  Dit doun wie soam

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Dit Doun Wie Soam heeft een programma ontwikkelt waarin vrijwilligers uit het aardbevingsgebeid getraind worden op verschillende gebieden. Zo worden ze in staat om EHBO te leveren, maar leren ze ook dingen over financieel beheer, brandpreventie en digitale voorzieningen. Zo kunnen ze in hun netwerk en tijdens hun vrijwilligerswerk de leefbaarheid vergroten.

  Verder lezen
 • Odensehuis Pekela

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Het OdensehuisPekela en omgeving wordt een inloophuis voor mensen met lichte dementie of geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 21 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie