• Stichting Eerste Hulp

  Thema - Armoede & schulden

  Deze stichting is 5 jaar geleden opgericht door J.Orsel naarmate zij steeds meer armoede zag in haar omgeving. Klein begonnen door op social media een site op te starten waar men elkaar gratis en belangeloos kunnen helpen aan voedsel, schoeisel, witgoed, klein meubelen etc etc… Naarmate dat op social media de hoeveelheid leden begon te groeien, en er steeds meer verborgen armoede naar voren kwam, is Mevr J Orsel zich persoonlijk gaan inzetten.

  Verder lezen
 • Massages voor de minima

  Thema - Armoede & schulden

  Stichting Massage Community is een initiatief welke ontstaan is vanuit de Groningse Ondernemers Challenge door masseur Romano Sandee. In zijn massagepraktijk bood Romano Sandee al enkele jaren massages aan voor minima in ruil voor wederdiensten. Omdat Romano aan zijn plafond kwam van beschikbare tijd, nam Romano in juli 2017 contact op met de Groningse Ondernemers Challenge waarbij gesproken is over mogelijke oplossingen. Daarbij kwam Romano Sandee met het plan om een community op te zetten waarbij minima voor een laag bedrag een massage kan afnemen, waardoor het niet langer tot een luxe behoort.

  Verder lezen
 • Handig in de buurt

  Thema - Armoede & schulden

  Uitlenen van gereedschap wat normaal gesproken niet vaak nodig is, te duur is of wat veel ruimte inneemt.

  Verder lezen
 • De Gouden Poot: voedselbank voor dieren

  Thema - Armoede & schulden

  De voedselbank voor dieren De Gouden Poot kan goedwillende baasjes helpen om hun dieren goed te blijven verzorgen, door een deel van de voeding voor zijn rekening te nemen.

  Verder lezen
 • Uitdeelpunt Eerste Hulp

  Thema - Armoede & schulden

  Uitdeelpunt Eerste Hulp is een hulpgroep op Facebook waar de beheerders en 3200 aangesloten leden elkaar gratis en belangeloos proberen te helpen. Ook organiseert het Uitdeelpunt Eerste hulp Noodtassen waarin houdbare producten en non-food worden gestopt voor zo'n 30 a 40 mensen per week die het financieel moeilijk hebben. Elke week worden er 3 tot 7 Verjaardagsboxen uitgedeeld voor kinderen tot 12 jaar die normaal geen geen feestje zouden kunnen hebben, maar dankzij de box toch hun verjaardag kunnen vieren.

  Verder lezen
De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie