• Herstel woningmarkt aardbevingsgebied Groningen.

  Thema - Voorziening & verbetering

  Het idee is om voor elk huis in dit gebied een voucher of noem het een garantiebewijs uit te geven, gegarandeerd door de NAM en Staat der Nederlanden, die toekomstige schade dekt voor een periode van dertig (30) jaar.

  Verder lezen
 • Dorpswerkgroep Versterking Overschild

  Thema - Voorziening & verbetering

  Na een tweetal dorpsbijeenkomsten (georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen Overschild e.o.) is in het dorp Overschild een dorpswerkgroep geïnstalleerd (DVO) om het dorp een stem te geven in het versterkingsproces.

  Verder lezen
 • De Graanhof Oldambt

  Thema - Voorziening & verbetering

  De initiatiefnemers hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. Ze hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. Ze willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Voor meer informatie over DDacha, zie: www.ddacha.nl. Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. We willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

  Verder lezen
 • Massages voor de minima

  Thema - Voorziening & verbetering

  Stichting Massage Community is een initiatief welke ontstaan is vanuit de Groningse Ondernemers Challenge door masseur Romano Sandee. In zijn massagepraktijk bood Romano Sandee al enkele jaren massages aan voor minima in ruil voor wederdiensten. Omdat Romano aan zijn plafond kwam van beschikbare tijd, nam Romano in juli 2017 contact op met de Groningse Ondernemers Challenge waarbij gesproken is over mogelijke oplossingen. Daarbij kwam Romano Sandee met het plan om een community op te zetten waarbij minima voor een laag bedrag een massage kan afnemen, waardoor het niet langer tot een luxe behoort.

  Verder lezen
 • Coöperatie Klooster & Buren

  Thema - Voorziening & verbetering

  Tien jaar geleden werd de Stichting SintJan opgericht. De stichting greep de unieke kwaliteiten van het gebied – dat sinds een aantal jaren de status van Werelderfgoed heeft – aan, om vanuit de kracht van de gemeenschap vitaliteit en leefbaarheid te generen voor de mensen van nu en voor volgende generaties. SintJan is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de coöperatie Klooster & Buren.

  Verder lezen
 • Bewoners openen eigen winkel in Sauwerd

  Thema - Voorziening & verbetering

  In Sauwerd hebben de bewoners de dorpswinkel overgenomen. Lees hier het hele verhaal.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 36 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie