• Het Aduard 825 Park

  Thema - Voorziening & verbetering

  In Aduard is Vereniging Dorpsbelangen samen met vele vrijwilligers bezig met de ontwikkeling van het Aduard 825 park. Het Aduard 825 Park bevat de volgende onderdelen: Outdoor fitnesspark, Multifunctionele pannakooi en een Speel- en belevingspark.

  Verder lezen
 • Het Groene Dorp

  Thema - Voorziening & verbetering

  Nu de verzorgingsstaat voorbij is gaan burgers zelf van onderop ideeën uitwerken om samen levensloopbestendig te wonen. Meer-generatie-wonen biedt kansen om buren te kiezen waar je altijd weer van kan leren en die van jouw kunnen leren. Ook als er een groot leeftijdsverschil is. Het initiatief heet 'Het Groene Dorp': ecologisch en sociaal duurzaam. Sociale huur en vrije sector , waar de woningtoewijzing door de bewoners wordt gedaan en sociale controle een positieve waarde heeft.

  Verder lezen
 • Herstel woningmarkt aardbevingsgebied Groningen.

  Thema - Voorziening & verbetering

  Het idee is om voor elk huis in dit gebied een voucher of noem het een garantiebewijs uit te geven, gegarandeerd door de NAM en Staat der Nederlanden, die toekomstige schade dekt voor een periode van dertig (30) jaar.

  Verder lezen
 • Dorpswerkgroep Versterking Overschild

  Thema - Voorziening & verbetering

  Na een tweetal dorpsbijeenkomsten (georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen Overschild e.o.) is in het dorp Overschild een dorpswerkgroep geïnstalleerd (DVO) om het dorp een stem te geven in het versterkingsproces.

  Verder lezen
 • De Graanhof Oldambt

  Thema - Voorziening & verbetering

  De initiatiefnemers hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. Ze hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. Ze willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Voor meer informatie over DDacha, zie: www.ddacha.nl. Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. We willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

  Verder lezen
 • Massages voor de minima

  Thema - Voorziening & verbetering

  Stichting Massage Community is een initiatief welke ontstaan is vanuit de Groningse Ondernemers Challenge door masseur Romano Sandee. In zijn massagepraktijk bood Romano Sandee al enkele jaren massages aan voor minima in ruil voor wederdiensten. Omdat Romano aan zijn plafond kwam van beschikbare tijd, nam Romano in juli 2017 contact op met de Groningse Ondernemers Challenge waarbij gesproken is over mogelijke oplossingen. Daarbij kwam Romano Sandee met het plan om een community op te zetten waarbij minima voor een laag bedrag een massage kan afnemen, waardoor het niet langer tot een luxe behoort.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 37 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie