Stichting Eerste Hulp


Deze stichting is 5 jaar geleden opgericht door J.Orsel naarmate zij steeds meer armoede zag in haar omgeving. Klein begonnen door op social media een site op te starten waar men elkaar gratis en belangeloos kunnen helpen aan voedsel, schoeisel, witgoed, klein meubelen etc etc… Naarmate dat op social media de hoeveelheid leden begon te groeien, en er steeds meer verborgen armoede naar voren kwam, is Mevr J Orsel zich persoonlijk gaan inzetten.

Wat opviel, is dat er verborgen armoede net boven de grens van vele normen zitten. Denk aan voedselbanken, kledingbank maxima, persoonlijke aanvragen via de gemeentes. Al deze mensen verdienen net 5 a 10 euro meer, waardoor zij nergens meer recht op hebben. Maar ook niks meer of minder kunnen kopen dan mensen van Minima. Ook deze Minima helpt Eerste Hulp, de armoede in oost-groningen is heel groot.

Inmiddels is Stichting Eerste Hulp uitgegroeid tot meerdere vertakkingen, Uitdeelpunt Eerste Hulp, Uitdeelpunt voor Dieren, consuminder kring en een eetgroep.
Ook is er een kringloopwinkel opgericht waar men spullen kunnen brengen en daar voor een klein vergoeding word verkocht. Met aftrek van vaste lasten worden alle opbrengsten terug gecirculeerd naar onze minima. Op deze manier kunnen wij hun helpen beter helpen aan voedsel, en alle andere spoedvragen. En eerlijk gezegd wilt u niet weten hoe vaak wij gezinnen helpen met kinderen dat zonder geld en zonder eten en drinken zitten.

Stichting Eerste Hulp organiseert voor de 2e keer een Sinterklaas middag, hier kunnen minima gezinnen zich voor aanmelden voor een leuke middag met de sint inclusief Cadeau en wat lekkers. Deze cadeaus verzamelen zij zelf allemaal in. Dit jaar is er ook weer een verzameling actie gestart voor houdbare voedsel producten, dit doen wij rondom de kerst. Wij willen graag zoveel mogelijk kerstpakketten kunnen verzamelen en maken voor minima gezinnen die zelf geen kerst meer kunnen vieren of betalen. Helaas nog altijd veel te veel gezinnen.

Op de kaart

Contact

Adres:
Postcode:
Woonplaats: Heiligerlee

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie