• Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Platform Mantelzorg Pekela is in januari 2008 opgericht door Gerda van der Molen, Janny de Jonge en Elly Aalders.

  Verder lezen
 • Coöperatie Klooster & Buren

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Tien jaar geleden werd de Stichting SintJan opgericht. De stichting greep de unieke kwaliteiten van het gebied – dat sinds een aantal jaren de status van Werelderfgoed heeft – aan, om vanuit de kracht van de gemeenschap vitaliteit en leefbaarheid te generen voor de mensen van nu en voor volgende generaties. SintJan is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de coöperatie Klooster & Buren.

  Verder lezen
 • Levensbestendig wonen in Zoutkamp

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Zoutkamp is vanwege de rust en gemoedelijkheid een geweldige plek om te wonen, zeker voor oudere inwoners. Maar om oudere inwoners prettig en veilig te laten wonen is een passende woonplek nodig met levensbestendige woningen die de mogelijkheid tot ontmoeting biedt. Om die reden is een kopgroep gestart met verkenning van de mogelijkheden op dit gebied.

  Verder lezen
 • Zorgkringloop

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Hulpmiddelen en zorgmaterialen worden niet altijd meer vergoed. In de zorg zien we vaak dat deze materialen en artikelen over zijn en dan weggegooid worden. De Zorgkringloop richt zich er op om gebruikte en ongebruikte zorgartikelen te hergebruiken waardoor deze vaak dure materialen voor een betaalbare prijs beschikbaar zijn.

  Verder lezen
 • Eetpunt De Samenleving in Pekela

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  In Pekela runt een groep actieve bewoners een eetpunt waar ouderen wekelijks een gezonde verse maaltijd kunnen genieten. Er wordt gewerkt met een puntensysteem waardomee actieve vrijwilligers beloond worden voor hun inzet doordat ze punten kunnen besteden bij lokale ondernemers.

  Verder lezen
 • Dit doun wie soam

  Dit doun wie soam

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Dit Doun Wie Soam heeft een programma ontwikkelt waarin vrijwilligers uit het aardbevingsgebeid getraind worden op verschillende gebieden. Zo worden ze in staat om EHBO te leveren, maar leren ze ook dingen over financieel beheer, brandpreventie en digitale voorzieningen. Zo kunnen ze in hun netwerk en tijdens hun vrijwilligerswerk de leefbaarheid vergroten.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 22 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie