Zorg, hulp & ondersteuning

Hier vind je allerlei prachtige initiatieven van bewoners die een antwoord zoeken op veranderingen in de zorg. We verwijzen je ook graag door naar Zorgzame Dorpen. Dit is een provinciaal netwerk, geinitieerd vanuit Groninger Dorpen en ontstaan vanuit een krachtenbundeling van ruim 120 zorgzame bewonersinitiatieven gericht op zorg in de Groninger dorpen.

Binnen dit netwerk delen dorpen met elkaar wát ze organiseren aan zorgzame initiatieven en hoe ze dat doen. Ook maakt het netwerk de beweging zichtbaar naar buiten toe en herkenbaar voor gemeenten en zorgaanbieders, met als doel om de samenwerking tussen de formele en informele zorg te bevorderen.

 

 • logo reach community Hoogkerk

  Reach Community Hoogkerk

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Geraakt door de schrijnende situaties in Hoogkerk en met het verlangen hier wezenlijk iets in te veranderen is in 2022 gestart met Reach Community.

  Verder lezen
 • Landgoed DeCamping

  Landgoed DeCamping 't Zandt

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Een diverse groep enthousiastelingen onder leiding van Drewes Wildeman heeft het voormalige voetbalveld in 't Zandt omgetoverd tot Landgoed DeCamping. Maar de plek is inmiddels meer dan een camping alleen.

  Verder lezen
 • Coöperatie Klooster & Buren

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  De Stichting SintJan is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de coöperatie Klooster & Buren. De stichting greep de unieke kwaliteiten van het gebied – dat sinds een aantal jaren de status van Werelderfgoed heeft – aan, om vanuit de kracht van de gemeenschap vitaliteit en leefbaarheid te generen voor de mensen van nu en voor volgende generaties.

  Verder lezen
 • Odensehuis Pekela

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Het OdensehuisPekela en omgeving wordt een inloophuis voor mensen met lichte dementie of geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

  Verder lezen
 • Stichting Present Noord-Groningen

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Voor mensen zonder netwerk, geld en gezondheid is Stichting Present Noord-Groningen op zoek naar vrijwilligers die iets voor een ander willen doen. Vrijwilligers bepalen wat ze willen doen (tuin opknappen, huis opknappen, verven, behangen, laminaat leggen) en wanneer ze dat willen doen. Via hulpverleners krijgt Stichting Present Noord-Groningen projecten aangeboden zodat de hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben. De mensen die ze helpen zijn altijd erg blij met de hulp die geboden wordt en vaak helpt de inzet van de vrijwilligers mensen een stapje verder.

  Verder lezen
 • Het Hamelhuys, centrum voor leven met en na kanker

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Op zaterdag 10 oktober 2015 werd het Hamelhuys officieel en feestelijk geopend. Dit nieuwe inloophuis voor voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten is een intitiatief van Josje Hamel, die zelf persoonlijke ervaring heeft met kanker en in het helpen en begeleiden van (ex) kanker patiënten een nieuwe roeping vond.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 10 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie