Zorg, hulp & ondersteuning

Hier vind je allerlei prachtige initiatieven van bewoners die een antwoord zoeken op veranderingen in de zorg. We verwijzen je ook graag door naar Zorgzame Dorpen. Dit is een provinciaal netwerk, geinitieerd vanuit Groninger Dorpen en ontstaan vanuit een krachtenbundeling van ruim 120 zorgzame bewonersinitiatieven gericht op zorg in de Groninger dorpen.

Binnen dit netwerk delen dorpen met elkaar wát ze organiseren aan zorgzame initiatieven en hoe ze dat doen. Ook maakt het netwerk de beweging zichtbaar naar buiten toe en herkenbaar voor gemeenten en zorgaanbieders, met als doel om de samenwerking tussen de formele en informele zorg te bevorderen.

 

 • Landgoed DeCamping

  Landgoed DeCamping 't Zandt

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Een diverse groep enthousiastelingen onder leiding van Drewes Wildeman heeft het voormalige voetbalveld in 't Zandt omgetoverd tot Landgoed DeCamping. Maar de plek is inmiddels meer dan een camping alleen.

  Verder lezen
 • Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Platform Mantelzorg Pekela is in januari 2008 opgericht door Gerda van der Molen, Janny de Jonge en Elly Aalders.

  Verder lezen
 • Coöperatie Klooster & Buren

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Tien jaar geleden werd de Stichting SintJan opgericht. De stichting greep de unieke kwaliteiten van het gebied – dat sinds een aantal jaren de status van Werelderfgoed heeft – aan, om vanuit de kracht van de gemeenschap vitaliteit en leefbaarheid te generen voor de mensen van nu en voor volgende generaties. SintJan is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de coöperatie Klooster & Buren.

  Verder lezen
 • Levensbestendig wonen in Zoutkamp

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Zoutkamp is vanwege de rust en gemoedelijkheid een geweldige plek om te wonen, zeker voor oudere inwoners. Maar om oudere inwoners prettig en veilig te laten wonen is een passende woonplek nodig met levensbestendige woningen die de mogelijkheid tot ontmoeting biedt. Om die reden is een kopgroep gestart met verkenning van de mogelijkheden op dit gebied.

  Verder lezen
 • Zorgkringloop

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Hulpmiddelen en zorgmaterialen worden niet altijd meer vergoed. In de zorg zien we vaak dat deze materialen en artikelen over zijn en dan weggegooid worden. De Zorgkringloop richt zich er op om gebruikte en ongebruikte zorgartikelen te hergebruiken waardoor deze vaak dure materialen voor een betaalbare prijs beschikbaar zijn.

  Verder lezen
 • Eetpunt De Samenleving in Pekela

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  In Pekela runt een groep actieve bewoners een eetpunt waar ouderen wekelijks een gezonde verse maaltijd kunnen genieten. Er wordt gewerkt met een puntensysteem waardomee actieve vrijwilligers beloond worden voor hun inzet doordat ze punten kunnen besteden bij lokale ondernemers.

  Verder lezen
 • Stichting Present Noord-Groningen

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Voor mensen zonder netwerk, geld en gezondheid is Stichting Present Noord-Groningen op zoek naar vrijwilligers die iets voor een ander willen doen. Vrijwilligers bepalen wat ze willen doen (tuin opknappen, huis opknappen, verven, behangen, laminaat leggen) en wanneer ze dat willen doen. Via hulpverleners krijgt Stichting Present Noord-Groningen projecten aangeboden zodat de hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben. De mensen die ze helpen zijn altijd erg blij met de hulp die geboden wordt en vaak helpt de inzet van de vrijwilligers mensen een stapje verder.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 22 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie