Samen gezond eten

Eetpunt De Samenleving is de plek waar al ruim 11 jaar de oudere bewoners (65+) van Nieuwe Pekela elke woensdag tussen de middag kunnen genieten van een heerlijke, gezonde en lekkere vers bereide maaltijd. Deze maaltijd wordt verzorgd door vrijwilligers met de steun van 2 leerlingen van het Dollard College. En dat voor de lage prijs van €5,- p/p. Om 12.00 uur vangt de maaltijd aan in 1 van de zalen van dorpshuis de Kiepe aan de Meidoornlaan. De maaltijd bestaat meestal uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Sinds kort is het ook mogelijk om maandag tussen de middag te komen eten. Onder het genot van een bakje koffie of iets anders wordt er gezellig gekletst met mede dorpsbewoners of een spelletje gedaan. De maaltijd begint ergens tussen 12.00 en 12.30 uur, ook in het café en bestaat uit een 1 pans gerecht en een dessert. Het bezoekersaantal varieert van de 20 tot 40. Inmiddels telt de provincie Groningen acht dorpshuizen waar wekelijks naar voorbeeld van Nieuwe Pekela een maaltijd aan ouderen wordt aangeboden. De voorzitter onderhield contact met Woltjer en mede door zijn inspanning werd eerder genoemde subsidie toegewezen.

Om aan meer vrijwilligers te komen heeft Eetpunt De Samenleving in De Kiepe in Nieuwe Pekela iets nieuws bedacht. Het geven van waardebonnen aan de medewerkers. Deze kunnen bij enkele middenstanders in Nieuwe Pekela worden verzilverd. Iedere keer als ze in de keuken assisteren worden punten verdiend. Deze worden genoteerd en bij een voldoende aantal wordt een waardebon uitgereikt. In Nieuwe Pekela doen momenteel al zeven ondernemers aan het experiment mee. 

Tweetallen
Vrijwilligers bij Eetpunt De Samenleving werken elke woensdag met tweetallen. Ze worden geassisteerd door twee stagiaires van het Pekelder Dollard College. Vanaf negen uur worden alle voorbereidende werkzaamheden verricht. Rond een uur of elf wordt begonnen met koken. Elke medewerker wordt ingeroosterd. Daarbij kunnen wensen kenbaar worden gemaakt. 

 

Pekels Goud aflevering 3: Eetpunt De SamenlevingOp de kaart

Contact

Adres: Meidoornlaan 88
Postcode: 9663 EG
Woonplaats: Nieuwe Pekela

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie