Landgoed DeCamping 't Zandt

In 2017 werd er een punt gezet achter de voetbalvereniging in ’t Zandt. Wat nu te doen met het veld, de kantine en sanitaire voorzieningen?

Een diverse groep enthousiastelingen onder leiding van Drewes Wildeman heeft het voormalige voetbalveld omgetoverd tot Landgoed DeCamping. Maar de plek is inmiddels meer dan een camping alleen.

De visie van Stichting Landgoed DeCamping (LDC) omvat het realiseren van een sociaal dorpsbedrijf. Een plek die leven in de brouwerij brengt en waar mensen terecht kunnen die – om wat voor reden dan ook – zorg of begeleiding nodig hebben. Naast de camping is er nu een dorpswinkel en worden er op het terrein festivals en activiteiten georganiseerd. Al die activiteiten zorgen voor reuring in het dorp.

Bovendien biedt de stichting ook een houvast voor onder andere vastgelopen leerlingen van het Noorderpoort en het Alfa-college. LDC biedt deze leerlingen die moeite hebben met het huidige schoolsysteem een plek waar ze een dagritme, sociale contacten en ervaringen opdoen die hen helpen door te stromen naar (vervolg)onderwijs of werk. Ook voor inburgeraars kan de plek van betekenis zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: www.landgoeddecamping.nl

In de eerste helft van 2020 heeft de gemeente Loppersum besloten om Landgoed DeCamping te ondersteunen als een algemene voorziening voor het dorp. Daarin worden zij financieel geruggesteund door het Nationaal Programma Groningen. Drewes Wildeman, initiatiefnemer van LDC, is zeer verheugd met de toekenning, hiervan: “Dit biedt perspectief voor de toekomst.” Intussen wordt nagedacht over het uitrollen van dit concept naar andere plaatsen in de provincie.

 

Op de kaart

Contact

Adres: Hoofdstraat 85a
Postcode: 9915PC
Woonplaats: 't Zandt

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie