Zorg voor elkaar

Als de eigen woonsituatie moeilijker wordt, alleen of samen, zoekt Zorgcoöperatie Loppersum naar oplossingen. Zij gaan het gesprek aan met gemeente, de woningcoöperatie en zorginstelling over andere, nieuwe woonvormen die het mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

“We moeten de zorg zelf gaan regelen”, zegt de voorzitter van Zorgcoöperatie Loppersum. “Er moet bij de mensen een knop om. In het verleden is door de overheid van alles geregeld voor ouderen. Dat was vanzelfsprekend. We willen naar een situatie dat ouderen zelf aan zet komen en niet geheel afhankelijk worden van de overheid. Dat is mogelijk door mensen van verschillende leeftijden binnen een gemeenschap te mobiliseren. Dat willen we op een eigen Lopster manier invullen. We zijn samen verantwoordelijk”.

Een zorgcoöperatie functioneert goed omdat men elkaar in een dorp goed kent. “Maar we denken ook aan het gezamenlijk inschakelen van professionele hulp. Voor de zorgcoöperatie is een belangrijk uitgangspunt dat ouderen zelf mee bepalen hoe hun oude dag er uit gaat zien en dat er alles aan wordt gedaan om zo lang mogelijk in het dorp te kunnen blijven wonen”.

Meer weten of ook een zorgcoöperatie starten? Kijk dan eens op www.zorgcooploppersum.nl of stuur een e-mail naar info@zorgcooploppersum.nl.

 

 

 

 

 

Op de kaart

Contact

Adres: Wirdumerweg 18
Postcode: 9919 HD
Woonplaats: Loppersum

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie