alle goede ideeën in beeld

Doe inspiratie op op ideeënbankgroningen.nl

Heeft u een goed idee om uw woonomgeving te verbeteren, kijk dan op ideeënbankgroningen.nl of er ergens in Groningen al een project is waar u van kunt leren. Of kijk gewoon op ideeënbankgroningen.nl om inspiratie op te doen. Het is geweldig om te zien waar Groningers toe in staat zijn als ze de koppen bij elkaar steken en de handen uit de mouwen. Wedden dat u zelf op ideeën komt?

De projecten zijn ingedeeld in vier thema's:

Zoeken kan per thema of op de kaart.

Zie voor meer projecten in de Marne ook de projectenkaart  van de gemeente de Marne. 

Zie voor meer projecten in Oost-Groningen ook de projectenlijst  van de LEADER Oost-Groningen. 

 • Educatief natuurpad Bijenbos Paterswolde

  Thema - Groen & duurzaam

  In 2014 vierde Imkersvereniging Haren-Paterswolde en omstreken (IHP) haar 100-jarig bestaan en doneerde bij die gelegenheid meer dan 100 ‘drachtbomen’, die zij op haar beurt van haar sponsors had gekregen, aan de gemeenten waarin zij actief is: Tynaarlo (Drenthe) en Haren (Groningen). Drachtbomen zijn bomen die nectar en stuifmeel leveren, ze zijn essentieel voor een gezonde bijenstand.

  Verder lezen
 • Voetbal voor kinderen met autisme

  Thema - Sport & cultuur

  Het autiteam Glimmen verzorgt voetbaltrainingen voor kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum. Voor deze kinderen is het trainen in een regulier team erg moeilijk en soms helemaal niet haalbaar. Doordat het gedrag van deze kinderen niet aansluit op dat van andere teamleden of doordat kinderen zelf last hebben van de vele prikkels en snelheid in de training, haken ze vaak af. En dat terwijl ze net als andere kinderen veel plezier beleven aan het voetbal en veel kunnen leren van een teamsport.

  Verder lezen
 • Bewoners openen eigen winkel in Sauwerd

  Thema - Voorziening & verbetering

  In Sauwerd hebben de bewoners de dorpswinkel overgenomen. Lees hier het hele verhaal.

  Verder lezen
 • Slochter blôde vout'n paad - Blotevoetenpad in Slochteren

  Thema - Groen & duurzaam

  Het is de droom van bewoners in de gemeente Slochteren om een uniek blote voetenpad te creeëren in de Woldstreek. Een pad dat toegankelijk is voor iedereen. Een pad waarop je met je voeten kan voelen hoe grond aanvoelt, waarlangs struiken, bomen, bloemen en kruiden staan, die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. De initiatefgroep Blotenvoetpaddromers wil een uitkijktoren bouwen, waarop je naar vogels kan kijken en waar je informatie krijgt over de natuur in de omgeving. Het moet een pad worden voor jong en oud, validen en anders-validen; dus ook geschikt voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten.

  Verder lezen
 • Ontwikkeling schuur Korenmolen Joeswert

  Thema - Sport & cultuur

  Het plan is de functionaliteit van zowel de molen als de schuur te optimaliseren.

  Verder lezen
 • Legio-Run Grootegast

  Thema - Sport & cultuur

  De LEGiO-run is een hardloopevenement in Grootegast dat in het teken staat van LEGO. Omdat iedereen de mogelijkheid moet hebben om mee te lopen zijn er drie routes samengesteld: 10 kilometer, 5 kilometer en de Funrun van 600 meter.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 92 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie