inspirerende ideeën in beeld

Doe inspiratie op op ideeënbankgroningen.nl

Heeft u een goed idee om uw woonomgeving te verbeteren, kijk dan op ideeënbankgroningen.nl of er ergens in Groningen al een initiatief is waar u van kunt leren. Of kijk gewoon op ideeënbankgroningen.nl om inspiratie op te doen. Het is geweldig om te zien waar Groningers toe in staat zijn als ze de koppen bij elkaar steken en de handen uit de mouwen. Wedden dat u zelf op ideeën komt?

Een van de initatieven in Groningen, de Oranje Huiskamer in de Oranjewijk. 

De projecten zijn ingedeeld in vier thema's:

Zoeken kan per thema of op de kaart.

Zie voor meer initiatieven in voormalig gemeente de Marne ook de projectenkaart 

Zie voor meer initiatieven in Oost-Groningen ook de projectenlijst  van de LEADER Oost-Groningen. 

Zie voor dorpshuizen in Groningen de dorpshuizenkaart van de Vereniging Groninger Dorpen. 

 • Logo Terra Nova Winsum

  Terra Nova Winsum

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Terra Nova is een ecologische zone in ontwikkeling in Winsum. Met Tiny Houses, voedseltuin en -bos, wind- en zonne-energie plus een bezinningstuin.

  Verder lezen
 • De Groene Dorpsploats

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Lutjegast is een klein dorp met zeer betrokken inwoners die hard werken aan het behoud van de leefbaarheid in het dorp in een tijd waarin veel voorzieningen uit kleine kernen verdwijnen. Vereniging Dorpsbelangen speelt hierbij een belangrijke rol. Ze nam het initiatief tot het ontwikkelen van een dorpsvisie. De afgelopen jaren zijn er diverse onderdelen van het plan reeds gerealiseerd.

  Verder lezen
 • logo reach community Hoogkerk

  Reach Community Hoogkerk

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Geraakt door de schrijnende situaties in Hoogkerk en met het verlangen hier wezenlijk iets in te veranderen is in 2022 gestart met Reach Community.

  Verder lezen
 • Landgoed DeCamping

  Landgoed DeCamping 't Zandt

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Een diverse groep enthousiastelingen onder leiding van Drewes Wildeman heeft het voormalige voetbalveld in 't Zandt omgetoverd tot Landgoed DeCamping. Maar de plek is inmiddels meer dan een camping alleen.

  Verder lezen
 • MFC 7huizen

  Thema - Andere onderwerpen

  In het levendige dorp Zevenhuizen sluiten steeds meer voorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid. De werkgroep MFC 7huizen heeft het plan opgevat een multifunctioneel centrum te realiseren in het dorp. Het moet een plek worden waar jongeren en ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Waar ruimte is en voorzieningen zijn voor jongeren en de huidige en toekomstige oudere inwoners van Zevenhuizen.

  Verder lezen
 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • Stichting Present Noord-Groningen

  Thema - Zorg, hulp & ondersteuning

  Voor mensen zonder netwerk, geld en gezondheid is Stichting Present Noord-Groningen op zoek naar vrijwilligers die iets voor een ander willen doen. Vrijwilligers bepalen wat ze willen doen (tuin opknappen, huis opknappen, verven, behangen, laminaat leggen) en wanneer ze dat willen doen. Via hulpverleners krijgt Stichting Present Noord-Groningen projecten aangeboden zodat de hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben. De mensen die ze helpen zijn altijd erg blij met de hulp die geboden wordt en vaak helpt de inzet van de vrijwilligers mensen een stapje verder.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 47 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie