inspirerende ideeën in beeld

Doe inspiratie op op ideeënbankgroningen.nl

Heeft u een goed idee om uw woonomgeving te verbeteren, kijk dan op ideeënbankgroningen.nl of er ergens in Groningen al een project is waar u van kunt leren. Of kijk gewoon op ideeënbankgroningen.nl om inspiratie op te doen. Het is geweldig om te zien waar Groningers toe in staat zijn als ze de koppen bij elkaar steken en de handen uit de mouwen. Wedden dat u zelf op ideeën komt?

De projecten zijn ingedeeld in vier thema's:

Zoeken kan per thema of op de kaart.

Zie voor meer projecten in de Marne ook de projectenkaart  van de gemeente de Marne. 

Zie voor meer projecten in Oost-Groningen ook de projectenlijst  van de LEADER Oost-Groningen. 

 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • Herstel woningmarkt aardbevingsgebied Groningen.

  Thema - Voorziening & verbetering

  Het idee is om voor elk huis in dit gebied een voucher of noem het een garantiebewijs uit te geven, gegarandeerd door de NAM en Staat der Nederlanden, die toekomstige schade dekt voor een periode van dertig (30) jaar.

  Verder lezen
 • Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Platform Mantelzorg Pekela is in januari 2008 opgericht door Gerda van der Molen, Janny de Jonge en Elly Aalders.

  Verder lezen
 • Dorpswerkgroep Versterking Overschild

  Thema - Voorziening & verbetering

  Na een tweetal dorpsbijeenkomsten (georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen Overschild e.o.) is in het dorp Overschild een dorpswerkgroep geïnstalleerd (DVO) om het dorp een stem te geven in het versterkingsproces.

  Verder lezen
 • Stichting Eerste Hulp

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Deze stichting is 5 jaar geleden opgericht door J.Orsel naarmate zij steeds meer armoede zag in haar omgeving. Klein begonnen door op social media een site op te starten waar men elkaar gratis en belangeloos kunnen helpen aan voedsel, schoeisel, witgoed, klein meubelen etc etc… Naarmate dat op social media de hoeveelheid leden begon te groeien, en er steeds meer verborgen armoede naar voren kwam, is Mevr J Orsel zich persoonlijk gaan inzetten.

  Verder lezen
 • De Graanhof Oldambt

  Thema - Voorziening & verbetering

  De initiatiefnemers hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. Ze hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. Ze willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Voor meer informatie over DDacha, zie: www.ddacha.nl. Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. We willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 102 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie