inspirerende ideeën in beeld

Doe inspiratie op op ideeënbankgroningen.nl

Heeft u een goed idee om uw woonomgeving te verbeteren, kijk dan op ideeënbankgroningen.nl of er ergens in Groningen al een project is waar u van kunt leren. Of kijk gewoon op ideeënbankgroningen.nl om inspiratie op te doen. Het is geweldig om te zien waar Groningers toe in staat zijn als ze de koppen bij elkaar steken en de handen uit de mouwen. Wedden dat u zelf op ideeën komt?

De projecten zijn ingedeeld in vier thema's:

Zoeken kan per thema of op de kaart.

Zie voor meer projecten in de Marne ook de projectenkaart  van de gemeente de Marne. 

Zie voor meer projecten in Oost-Groningen ook de projectenlijst  van de LEADER Oost-Groningen. 

Zie voor dorpshuizen in Groningen de dorpshuizenkaart van de Vereniging Groninger Dorpen. 

 • Geen fracken in Pieterzijl!

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Bewoners in Pieterzijl en omliggende dorpjes zijn angstig en voelen zich onveilig en gaan daarom in beroep bij de Raad van State. Sinds de nieuwe mijnbouwwet is dit de enige mogelijkheid om in bezwaar te gaan.

  Verder lezen
 • MFC 7huizen

  Thema - Andere onderwerpen

  In het levendige dorp Zevenhuizen sluiten steeds meer voorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid. De werkgroep MFC 7huizen heeft het plan opgevat een multifunctioneel centrum te realiseren in het dorp. Het moet een plek worden waar jongeren en ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Waar ruimte is en voorzieningen zijn voor jongeren en de huidige en toekomstige oudere inwoners van Zevenhuizen.

  Verder lezen
 • Het Aduard 825 Park

  Thema - Andere onderwerpen

  In Aduard is Vereniging Dorpsbelangen samen met vele vrijwilligers bezig met de ontwikkeling van het Aduard 825 park. Het Aduard 825 Park bevat de volgende onderdelen: Outdoor fitnesspark, Multifunctionele pannakooi en een Speel- en belevingspark.

  Verder lezen
 • Het Groene Dorp

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Nu de verzorgingsstaat voorbij is gaan burgers zelf van onderop ideeën uitwerken om samen levensloopbestendig te wonen. Meer-generatie-wonen biedt kansen om buren te kiezen waar je altijd weer van kan leren en die van jouw kunnen leren. Ook als er een groot leeftijdsverschil is. Het initiatief heet 'Het Groene Dorp': ecologisch en sociaal duurzaam. Sociale huur en vrije sector , waar de woningtoewijzing door de bewoners wordt gedaan en sociale controle een positieve waarde heeft.

  Verder lezen
 • Kracht van streektaal RTV1

  Thema - Andere onderwerpen

  RTV1 is de streekomroep van de Veenkoloniën. De opdracht en missie is om in de Veenkoloniën het nieuws en de cultuur van de Veenkoloniën te laten horen, middels radio, internet en Televisie. RTV1 is als omroep actief in de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn, maar kent een bereik over deze gemeentegrenzen heen.

  Verder lezen
 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Energie, groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 106 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie