inspirerende ideeën in beeld

Doe inspiratie op op ideeënbankgroningen.nl

Heeft u een goed idee om uw woonomgeving te verbeteren, kijk dan op ideeënbankgroningen.nl of er ergens in Groningen al een project is waar u van kunt leren. Of kijk gewoon op ideeënbankgroningen.nl om inspiratie op te doen. Het is geweldig om te zien waar Groningers toe in staat zijn als ze de koppen bij elkaar steken en de handen uit de mouwen. Wedden dat u zelf op ideeën komt?

De projecten zijn ingedeeld in vier thema's:

Zoeken kan per thema of op de kaart.

Zie voor meer projecten in de Marne ook de projectenkaart  van de gemeente de Marne. 

Zie voor meer projecten in Oost-Groningen ook de projectenlijst  van de LEADER Oost-Groningen. 

Zie voor dorpshuizen in Groningen de dorpshuizenkaart van de Verengiging Groninger Dorpen. 

 • Het Aduard 825 Park

  Thema - Voorziening & verbetering

  In Aduard is Vereniging Dorpsbelangen samen met vele vrijwilligers bezig met de ontwikkeling van het Aduard 825 park. Het Aduard 825 Park bevat de volgende onderdelen: Outdoor fitnesspark, Multifunctionele pannakooi en een Speel- en belevingspark.

  Verder lezen
 • Het Groene Dorp

  Thema - Voorziening & verbetering

  Nu de verzorgingsstaat voorbij is gaan burgers zelf van onderop ideeën uitwerken om samen levensloopbestendig te wonen. Meer-generatie-wonen biedt kansen om buren te kiezen waar je altijd weer van kan leren en die van jouw kunnen leren. Ook als er een groot leeftijdsverschil is. Het initiatief heet 'Het Groene Dorp': ecologisch en sociaal duurzaam. Sociale huur en vrije sector , waar de woningtoewijzing door de bewoners wordt gedaan en sociale controle een positieve waarde heeft.

  Verder lezen
 • Kracht van streektaal RTV1

  Thema - Sport & cultuur

  RTV1 is de streekomroep van de Veenkoloniën. De opdracht en missie is om in de Veenkoloniën het nieuws en de cultuur van de Veenkoloniën te laten horen, middels radio, internet en Televisie. RTV1 is als omroep actief in de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn, maar kent een bereik over deze gemeentegrenzen heen.

  Verder lezen
 • Stichting in ’t Moeras Mussel

  Thema - Groen & duurzaam

  Een kruidentuin, een bijenstal en een kleine dierenweide met schapen, geiten, kippen en kalkoenen maken deel uit van dit natuureducatieve project. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de stichting ‘In ’t moeras’.

  Verder lezen
 • Herstel woningmarkt aardbevingsgebied Groningen.

  Thema - Voorziening & verbetering

  Het idee is om voor elk huis in dit gebied een voucher of noem het een garantiebewijs uit te geven, gegarandeerd door de NAM en Staat der Nederlanden, die toekomstige schade dekt voor een periode van dertig (30) jaar.

  Verder lezen
 • Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  Thema - Hulp & ondersteuning

  Platform Mantelzorg Pekela is in januari 2008 opgericht door Gerda van der Molen, Janny de Jonge en Elly Aalders.

  Verder lezen

Er zijn in totaal 104 resultaten Klik hier om alles te bekijken

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie