Colourful Het Hogeland

Colourful Het Hogeland betrekt inwoners met een migratieachtergrond bij het dorp, zodat ze zich thuis voelen. Tevens verlagen wij de drempels voor de autochtone bevolking om met elkaar in contact te komen. Je creëert wederzijds begrip en we kunnen elkaars cultuur leren kennen.
In 2017 hebben we een heel jaarprogramma gemaakt met internationale muziek, zang, dans, verhalen, dialoogtafels, workshops, sporten en eten. Bij elke activiteit bereiken we telkens andere doelgroepen. We werken samen met allerlei verenigingen, stichtingen, gemeente en bedrijven. Wij hebben hiermee de Provinciale Vrijwilligersprijs 2017 voor mogen ontvangen.

 

In 2018 willen we dit succesvolle concept uitbreiden naar de andere gemeenten, De Marne, Winsum en Eemsmond. Door de gemeentelijke herindeling zijn we straks met Bedum één gemeente, Het Hogeland. Dit gaan we doen door vrijwilligers en deelnemers te werven. Hiermee willen we een culinair straatje verzorgen bij Op Roakeldais. In Bedum gaan we door met een jaarprogramma.

Op de kaart

Contact

Adres: Industrieweg 3a
Postcode:
Woonplaats: Bedum

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie