De Stadsbus Veendam is er voor iedereen!

De Stadsbus Veendam (lijn 510) is een buslijn die rijdt met vrijwillige chauffeurs. De Stadsbus biedt een goede verbinding vanaf en naar het station in Veendam en rijdt langs alle winkelcentra en verzorgingshuizen in Veendam en Wildervank. Dit zorgt ervoor dat op plaatsen waar anders geen OV-verbinding meer zou zijn mensen toch mobiel blijven.

Sinds eind december 2015 wordt de Stadsbus in Veendam gerund door een aantal vrijwilligers. Er is een enthousiast bestuur gevormd en de bus wordt gereden door een 34 tal vrijwilligers.

Er wordt veel gebruik gemaakt van de Stadsbus sinds het geheel overgenomen is door de stichting Stadsbus Veendam. De bus rijdt 6 dagen per week op vaste tijden via een dienstregeling. Men komt oa in het centrum, langs de Lidl, bij de Meerpaal, bij de Veenkade, bij het AGW huis, Breehorn, Westerhave en Sint Franciscus, maar ook bij de Jumbo in de Provincie hoek. Ook heeft het bestuur van de stichting Stadsbus Veendam gemeend het geheel in deze dure tijd goedkoper te moeten maken. Men betaalt niet € 2,39 voor een retour, maar slechts € 2,00 voor een retour. 

Daarnaast is er samengewerkt met ondernemers in Veendam waar gebruikers op vertoon van het buskaartje korting kunnen krijgen.

  • Kars Potze Mannenmode: bij aankoop van een overhemd een paar sokken gratis
  • Van Beresteyn: gratis koffie of thee
  • La Vache: bij aankoop van een gebakje gratis een kop thee of koffie
  • Kielman Het lekkerste plekje van Veendam: Gratis een kop thee of koffie
  • Beter horen: Gratis hoortest met een kopje koffie
  • Eurokorting: verzorgt de reclame in de Stadsbus

Kijk naar het onderstaande filmpje voor meer informatie over de Stadsbus Veendam.

Op de kaart

Contact

Adres: Spoorweg
Postcode: 9641
Woonplaats: Veendam
Telefoonnummer: 06-26244095
E-mail: stadsbusveendam@gmail.com

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie