Middeleeuws Ter Apel

Het grootste en meest authentieke vijftiende-eeuwse middeleeuwse evenement van Nederland. Met het prachtige middeleeuwse Kruisherenklooster als achtergrond wordt u teruggevoerd in de tijd. Het leven in de middeleeuwen in al zijn facetten wordt u getoond.

Wat is er te doen

Jaarlijks dompelt Ter Apel zich onder in middeleeuwse sferen. Vele groepen re-enactors, marktlui, muzikanten en entertainers komen naar deze mooie plek met het eeuwenoude Kruisherenklooster als centraal punt. Kom en beleef de middeleeuwen!

Op de markt vindt u bijvoorbeeld het boogschuttersgilde, een houtbewerker, een beenbewerker, een touwslager, een goudsmid een papiermaker en nog veel meer oude ambachten. Leuk om te zien en ook erg leerzaam voor uw kinderen! Er zijn middeleeuwse kinderpelen, theatervoorstellingen, goochelaars en poppenspelers en verschillende muziekgezelschappen die u Middeleeuwse muziek laten horen.

In 2015 is het thema: geloof en bijgeloof in de Middeleeuwen

Extra bijzonder: Wees getuige van een Middeleeuwse bruiloft op Middeleeuws Ter Apel.  Het paar wordt op vrijdag in het echt in het huwelijk verbonden in Klooster ter Apel. Op zaterdag en zondag doen ze dit nog eens dunnetjes over voor het publiek en de deelnemers.

Waar

Bij Klooster Ter Apel in Ter Apel. Volg in Ter Apel de P-borden Middeleeuwse dagen.

Wanneer

5 en 6 september 2015

 

 

Op de kaart

Contact

Adres: Boslaan 3
Postcode: 9561 LH
Woonplaats: Ter Apel
Telefoonnummer: (0)599-587979
E-mail: middeleeuws-terapel@live.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie