Voetbal voor kinderen met autisme

 

Het autiteam Glimmen verzorgt voetbaltrainingen voor kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum. Voor deze kinderen is het trainen in een regulier team erg moeilijk en soms helemaal niet haalbaar. Doordat het gedrag van deze kinderen niet aansluit op dat van andere teamleden of doordat kinderen zelf last hebben van de  vele prikkels en snelheid in de training, haken ze vaak af. En dat terwijl ze net als andere kinderen veel plezier beleven aan het voetbal en veel kunnen leren van een teamsport. 

Voor wie is het Autiteam bestemd

Voor alle kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis), die, om wat voor reden dan ook, niet kunnen sporten binnen een gewoon team. Het is bestemd voor alle jongeren met ASS, die iets meer structuur en begeleiding nodig hebben binnen een teamsport.

Hoe

Kinderen voetballen bij het Autiteam Glimmen onder goede, vaste en professionele begeleiding. Ook wordt er een veilige en rustige omgeving aan de kinderen geboden, waarin ze zichzelf kunnen zijn. Ze hoeven niet op hun tenen te lopen en kunnen zich volledig ontplooien. Ze kunnen met elkaar en van elkaar leren en samen fijn en gezellig voetballen.

De trainingen vinden plaats bij VV Glimmen, Sportpark de Groenenberg aan de Markeweg 4 te Glimmen.

Kijk voor meer informatie op de website van Autiteam Glimmen

Op de kaart

Contact

Adres: Markeweg 4
Postcode: 9756 BZ
Woonplaats: Glimmen

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie