Slochter blôde vout'n paad - Blotevoetenpad in Slochteren

 

Het is de droom van bewoners in de gemeente Slochteren om een uniek blote voetenpad te creëren in de Woldstreek. Een pad dat toegankelijk is voor iedereen. Een pad waarop je met je voeten kan voelen hoe grond aanvoelt, waarlangs struiken, bomen, bloemen en kruiden staan, die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. De initiatiefgroep Blotenvoetpaddromers wil een uitkijktoren bouwen, waarop je naar vogels kan kijken en waar je informatie krijgt over de natuur in de omgeving. Het moet een pad worden voor jong en oud, validen en anders-validen; dus ook geschikt voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten. Het lieftst zouden ze een combinatie maken met een nieuw te openen kinderboederij in Schildwolde, waar werkervaringsplekken aanwezig zijn voor bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten. Ze zoeken daarom naar de samenwerking met andere belangegroepen, zoals NOVO.

De initiatiefgroep heeft zich voorgesteld bij de Vonk van Slochteren. De Vonk van Slochteren komt voort uit De Vonk van Nederland: die verzamelt, versterkt en verbetert burgerinitiatieven. Inwoners dienen hun ideeën in, die ze samen met de buurt- of dorpsgenoten willen realiseren, waarna zij zelf de winnaar kiezen.

In jan 2016 hebben de Blotenvoetenpaddromers deze webstrijd gewonnen!

Zoeken naar een geschikte locatie is de eerste uitdaging. De initiatiefgroep heeft in eerste instantie de hoop gevestigd op de locatie van de Baggerputten. Helaas gaat de combinatie natuur en deze manier van natuurbeleven niet samen met de kwetsbaarheid van dat gebied.

Vooruitlopend op de realisatie van het echte pad organiseren ze samen met het landgoed de Fraeylemaborg een Bloetevoetenpadweekend. Tijdens de landelijke blotevoetendag (16-17 September)  is er een avontuurlijk bloetevoetenpad uitgezet in het park van de Fraeylemaborg. Kom genieten en kennis opdoen over het bloetevoeten-wandelen. 

Op de kaart

Contact

Adres: Hoofdweg 30
Postcode: 9621 AL
Woonplaats: Slochteren

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie